FC Botoşani – FCU Craiova 1948 4-1

Fanii Craiovei au strigat cu Trică U Craiova pică! Botoșănenii au întors scorul și au câștigat categoric într-un sfert de oră.

Duelul dintre Botoșani și FCU Craiova, din cadrul etapei a patra a play-out-ului superligii, a fost foarte încins, cu răsturnări de situație. Oltenii au deschis scorul în minutul 22, prin Vladislav Blănuță, acesta având să fie și rezultatul la pauză. În repriza secundă, jucătorii antrenați de Bogdan Ioan Andone au reușit să întoarcă soarta partidei. Enzo Lopez a restabilit egalitatea din penalty, în minutul 57.

În minutul 70, Aurelian Chițu a văzut ușor al doilea cartonaș galben din partea centralului Iulian Călin și a fost trimis la vestiare. În inferioritate numerică, oltenii au clacat și au încasat două goluri în trei minute. Sebastian Mailat a adus-o pe Botoșani în avantaj în minutul 76, iar după două minute Enzo Lopez a făcut dubla. Argentinianul a înscris din foarfecă din apropierea porții, după ce Mailat a lovit transversala. 

Eduard Florescu a închis tabela în minutul 90+1, după o gravă greșeală a portarului oltean, Gurău. În urma acestei victorii, FC Botoșani o egalează la puncte pe FCU Craiova 1948 și urcă pe loc de baraj grație golaverajului. Se pare că Trică a ratat resuscitarea FCU, care rămâne fără victorie în ultimele 11 partide. Pe larg în ediția print a regionalului INFORMATORUL MOLDOVEI.