Vasluiul a devenit cu adevărat capitala tinerilor. Există și opinia falsă că tinerii sunt lipsiți de preocupări în Vaslui, sunt văduviți de activități pe care le-ar avea cei din Iași ori din alte orașe. Iată însă că tinerii de valoare ai Vasluiul contrazic spusele „bătrânilor”. Iată că tinerii știu singuri care sunt nevoile lor mai bine decât bătrânii. De regulă bătrânii se ocupau de sfaturi în comunitățile tradiționale. Astăzi „bătrânii”, adică cei care sunt de la 55 ani în sus cred că au descoperit oul de aur, că dețin adevărul absolut și contestă tot, „plâng” de mila tinerilor, însă o fac doar din frustrările lor nicidecum respectând o realitate relativă.

Tinerii vasluieni au știut să se mobilizeze pentru a aduce la Vaslui titlul de Capitală a Tinerilor în 2025. Ce argument mai clar ar fi necesar? Tinerii de valoare ai Vasluiului știu să învețe de nota 10, să muncească pentru promovarea comunității în care se formează și știu foarte bines ă se distreze la ei acasă.

Pe 2 mai, de Ziua Tineretului, dar și pe 8 mai tinerii au fost sulfetul municipiului Vaslui. 8 mai a fost o zi de excepție organizată de tinerii vasluieni cu sprijinul autorităților locale. Ziua s-a încheiat cu o distracție de zile mari, așa cum stă bine la casele gospodarilor. Dintotdeauna tinerii au „aprins” viața comunității și asta întărește speranța că Vasluiul are un viitor fantastc.

ZILELE TINERETULUI – TINFEST.EU la Vaslui!

Centrul Civic a vibrat de tinerețe și de muzica unor artiști în devenire sau consacrați.

Startul a fost dat de talentele Vasluiului, „Joy of Music”, „Unison” și „Raindrops” încălzind atmosfera.

A venit rândul băieților de la „MarKs” să ofere minute de autenticitate, muzica acestora fiind cunoscută de cei prezenți, care au cântat împreună cu membrii trupei.

Edward Sanda și soția acestuia, Cleopatra Stratan, au fost o apariție de senzație pe scena din centrul Vasluiului, reușind să ofere o atmosferă superbă cu piese consacrate cum ar fi „Zici că ai copilărit la Roma” sau celebra „Ghiță” a Cleopatrei.

Finalul i-a aparținut solistei Lora, născută la Vaslui, care a venit cu bandul și a făcut un super show.

A cântat cele mai frumoase piese ale ei și ne-a ținut o lecție despre cum să nu te împotrivești iubirii și tinereții.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Cultural Județean Vaslui, Centrul Europe Direct Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui.