În spatele uniformei de jandarm a căpitanului Alin Zaharia se ascunde o pasiune extraordinară pentru Taekwon-do. „Colegul nostru este dedicat protejării și servirii comunității în calitate de jandarm, iar în timpul liber schimbă ținuta pentru ceade antrenor și arbitru de Taekwon-do recunoscut la nivel internațional.

Încă de mic copil, Alin a descoperit dragostea pentru Taekwon-do și de atunci a dedicat multe ore antrenamentelor și dezvoltării în această artă marțială. Prin pasiunea sa pentru acest sport, dar și prin multă muncă, a ajuns un antrenor respectat în comunitatea locală de taekwon-do și un arbitru recunoscut la nivel internațional. Alin este membru al Comisiei de arbitraj în cadrul Federației Române de Taekwon-do ITF, contribuind activ la dezvoltarea și implementarea regulilor și standardelor în acest sport”, se menționează într-un comunicat de presă al IJJ Vaslui.

Recent, în perioada 17-21 aprilie 2024, căpitanul Alin Zaharia a reprezentat România ca arbitru la Campionatul European de Taekwon-do din Polonia, desfășurat la Lublin.

Despre această reprezentare a sa la Campionatul European, Alin spune: „A fost o onoare să reprezint țara mea și să contribui la buna desfășurare a competiției la un nivel atât de înalt. Am avut șansa să aplic cunoștințele mele în domeniul arbitrajului și să interacționez cu sportivi și oficiali din întreaga Europă. Atmosfera din cadrul competiției a fost plină de energie și spirit competitiv, iar fiecare moment a fost o lecție valoroasă pentru mine. Sunt mândru că am avut această oportunitate și sunt recunoscător pentru sprijinul echipei mele și al Federației Române de Taekwon-do ITF”.

Alin face parte din familia Jandarmeriei Vaslui din anul 2007, fiind încadrat ca subofițer operativ. În anul 2017 a fost promovat în corpul ofițerilor, iar în prezent este șeful Serviciului Resurse Umane. Cu dedicare și pasiune, Alin Zaharia demonstrează că munca și angajamentul pot duce la realizări remarcabile, atât în cariera militară, cât și în lumea sportului. Este un exemplu pentru colegii săi și pentru tinerii pasionați de Taekwon-do ITF din întreaga țară.