Sepsi-Poli Iași 6-0

Primul meci al anului în superliga a reprezentat o demonstrație de forță. Sepsi a spulberat-o pe Poli Iași, o echipă care a arătat a contracandidată la retrogradare. Deschiderea de scor a venit din piciorul lui Florin Ilie, însă fundașul a greșit poarta. A încercat să intervină la un șut slab al lui Ștefănescu, însă balonul a ricoșat spre poartă. Ghinion pentru ieșeni, Lung jr. nu a avut ce să facă. Poli a răspuns prin Itu, însă fostul jucător de la CFR Cluj a tras în plasa laterală, din unghi. Golul a venit în poarta cealaltă, Matei a transformat fără emoții un penalty comis de Ilie. Tot Florin Ilie, cel care și-a dat autogol. El a comis un henț evident în careu, iar Cojocaru a arătat punctul cu var. 

Sepsi a marcat din nou, pe finalul reprizei. Mijlocașul Nicolae Păun a punctat cu un șut la firul ierbii, din apropiere, după ce mingea a ajuns la el în urma unei devieri a lui Safranko. Iar repriza de coșmar a lui Poli Iași s-a încheiat cu un dezavantaj de 3 goluri. Elevii lui Leo Grozavu au avut prima ocazie serioasă după o oră de joc, din fază fixă.

Marchioni a tras din lovitură liberă, iar Niczuly, căpitanul covăsnenilor, a respins în corner. Doar 3 minute mai târziu, Sepsi a năucit-o din nou pe Poli Iași. Kallaku a făcut 4-0, cu un șut deviat de la 14 metri, după o centrare a lui Ștefănescu, respinsă greșit de fundașii adverși. Extrema lui Sepsi a reușit să și marcheze. Iar golul a fost superb, cursă de 30 de metri, fără ca Ștefănescu să fie incomodat de cineva, urmată de un șut necruțător din afara careului. Silviu Lung jr. a fost spectator. Iar covăsnenii nu s-au oprit. Conduși de pe bancă de un neamț, Bernd Storck, jucătorii lui Sepsi nu au avut milă și au făcut 6-0. 

Bălașa a transformat un nou penalty dictat de Cojocaru, iar Sepsi a făcut scorul campionatului până acum. A fost a doua înfrângere din cariera lui Grozavu la 6 goluri, după CFR Cluj – FC Botoşani 6-0, din 16.04.2016.

Poli Iaşi a jucat cu: S. Lung (cp) – M. Martac (46 T. Todoroski), Fl. Ilie (46 R. Bouhenna), M. Katanec, R. Ispas – C. Itu (64 Oliveira Mota), J. Marchioni, C. Jatoba – A. Gheorghiţă (74 Şt. Ştefanovici), S. Harrison (81 S. Buş), R. Ion. 
Antrenor: Leo Grozavu.