Speriați de zvonurile privind reducerea cheltuielilor care s-ar duce și către zona de salarizare, ceea ce, fie vorba-ntre noi, ar fi o mare prostie, sindicaliștii „o dau” pe strategii politice.

Sindicatele vorbesc déjà de sinucideri politice și despre o „explozie” a partidului „galeristului” Simion. „Vă veți sinucide electoral! AUR va exploda în sondaje”, spun sindicaliștii. Sindicatele din penitenciare ies în stradă și somează PSD și PNL să nu taie salariile bugetarilor. Dacă PSD și PNL dau afară bugetarii, AUR va exploda în sondaje.

Din cauza informațiilor apărute în spațiul public legate de tăieri salariale și concedieri, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) ia în calcul ca, începând cu luna mai 2023, să declanșeze acțiuni de protest în fața Guvernului și ministerelor de resort, pe perioadă nedeterminată, care vor culmina cu blocarea activităților penitenciarelor, spun sindicaliștii din domeniu.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția principalelor partide politice care formează actuala alianță de guvernare (PSD și PNL) că tăierea salariilor angajaților de la stat (inclusiv ale polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare) și disponibilizarea bugetarilor înseamnă sinucidere electorală pentru cele două mari partide: PSD și PNL.

„Aceste două partide ar putea avea soarta PD-L, iar AUR ar exploda în sondaje. Nu împingeți românii către extremism! PSD și PNL trebuie să se axeze pe măsuri reale de scoatere a României din criza economică în care a intrat. Sindicatele din penitenciare îndeamnă partidele politice care formează actuala alianță de guvernare ca, înainte să se grăbească să taie salarii sau să dispună concedieri, să se gândească la următoarele soluții: 1. Să ajungă la un consens politic în alianță. 2. Să crească gradul de colectare a taxelor și impozitelor. 3. Să declare război economiei subterane. 4. Să atragă investiții străine. 5. Să materializeze reformele și investițiile din PNRR. Citiți despre poziția premierului în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei.