Europa a dat undă verde Ucrainei să vândă cereale în Europa și-n lume fără taxe vamale dar și fără a respecta condițiile de calitate pe care ceilalți fermieri europeni sunt obligați să le respecte. Altfel spus, europenii sunt obligați, „din solidaritate cu poporul ucrainean”, să mănânce produse dubioase din punct de vedere calitativ (ca să evităm a le spune chiar nocive) din Ucraina. Totul este pentru satisfacerea nevoilor adevăraților stăpâni ai lumii.

Varianta oficială este că poporul ucrainean merită să fie ajutat. Varianta reală, dar neoficială, se referă la îmbogățirea unor „aleși”, atât din Ucraina cât și din America sau Europa. O mare parte a pământului din Ucraina este în proprietatea americanilor. E clar cine câștigă, da? Cât privește poporul ucrainean, Dumnezeu cu mila!

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a apărat fermierii români în plenul Parlamentului European și a arătat iresponsabilitatea anti-europenilor în gestionarea crizei din agricultură dat fiind faptul că actualul comisar european pentru agricultură este afiliat grupului eurosceptic din care fac parte și reprezentanții partidelor extremiste din România în legislativul european.

”Fermierii din România se luptă pentru supraviețuire prin prisma faptului că actualul comisar european pentru agricultură, susținut de partidele eurosceptice din Europa, inclusiv de reprezentanții partidelor extremiste din România în Parlamentul European, este incapabil să ofere soluții adecvate la problemele cu care aceștia se confruntă.

Sub coordonarea comisarului afiliat grupului eurosceptic, România a fost discriminată la alocarea fondurilor pentru sprijinirea fermierilor, speculanții profită de grânele ieftine și de fermierii afectați de război, prețurile la alimente au crescut exponențial, iar produsele agricole ucrainene nici măcar nu ajung unde trebuie.

Asta fac anti-europenii când ajung în funcții cheie în Europa”, a menționat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

În încheierea intervenției sale, reprezentantul României în Parlamentul European a anunțat lansarea unei noi inițiative împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România cu scopul de a susține fermierii români și dezvoltarea mediului rural.

”Împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România, am venit cu soluții la actuala criză din agricultură și vom iniția o campanie pentru sprijinirea fermierilor români și a celor care trăiesc în mediul rural pentru că stânga europeană luptă pentru o Europă incluzivă”, a conchis europarlamentarul român, Victor Negrescu. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.