Un mesaj cutremurător a avut Mitropolitul Moldovei și Bucovinei în Patorala de Paști. „Să arătăm o inimă milostivă față de cei aflați în nevoi. Un gând de rugăciune să înălțăm și pentru semenii noștri a căror viață este tulburată de războiul din Ucraina, din Țara Sfântă și din alte părți ale lumii”, a îndemnat Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei în Pastorala de Paști.

Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a recomandat „să stăruim în dreapta credință, arătată în rugăciune și în dragoste, în pocăință și în smerenie, în participare la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie și în împărtășirea cu Sfintele Taine, cu ochii ațintiți asupra lui Iisus, începătorul și plinitorul credinței”.

Unde sunt bucuria și lucrarea Învierii?

Observând răutatea care ne înconjoară, războaiele și deznădejdea, este firesc să ne întrebăm unde este biruința asupra morții de la Învierea Domnului.

Răspunsul ni-l oferă Hristos. El Însuși este răspunsul, pentru că Hristos este răspunsul lui Dumnezeu la drama omenirii. El este dovada iubirii nemărginite a lui Dumnezeu față de noi, oamenii, în suferința noastră.

Fiul lui Dumnezeu se face om pentru ca trăind El Însuși toate slăbiciunile și neputințele proprii firii noastre să o ridice pe aceasta din stricăciune și din moarte și să o așeze acolo unde îi era dintru început locul, în unire și asemănare cu Ziditorul său”, a evidențiat Înaltpreasfinția Sa. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a încheiat scrisoarea pastorală, rugând pe Dumnezeu „să ne lumineze mintea și inima pentru a alege oamenii cei mai potriviți pentru a conduce destinul }ării: oameni cu frică de Dumnezeu, cu atașament față de valorile familiei, cu dragoste de semeni – prieteni sau dușmani”.