Pamflet jurnalistic

Toată lumea știe că în Europa este în plină desfășurare un război între două țări mari și puternice. S-a văzut că este așa prin faptul că durează de prea mult timp. Totodată, vedem că lipsește o atitudine a guvernului și legislativului împotriva reprezentanților asupritorilor din mediabullying. Nu mă refer la cyberbullying-ul de care se vorbește atât de mult și se face atât de puțin. Mă refer la acea parte din mass-media ce are ca politică jurnalistică, pentru a câștiga poate bani la negru, folosirea la comandă a calomniilor și acuzelor mincinoase pentru a elimina din viața politică, culturală și economică personalitățile cărora li se doresc funcțiile pentru a fi ocupate ulterior cu diverse personaje nemeritorii aservite unor grupuri de interese.

Având un război la graniță, vrei nu vrei, te gândești că aceste interese pot să nu fie românești. Cyberbullying-ul nu ar funcționa cu un așa impact negativ asupra maselor dacă nu ar fi un instrument hrănit de mediabullying-ul dezinformativ. Trăim evident un război informațional care are rolul de a slăbi din punct de vedere psihic și moral statele flancului estic NATO.

Care este strategia de securitate adoptată de NATO și statele Uniunii Europene împotriva manipulării informației pentru discreditarea, decredibilizarea și eliminarea la comandă din viața publică a personalităților pentru a se crea o stare de instabilitate morală la nivelul populației? Este evident că dacă interacționezi cu oamenii constați o stare generală de agitație întreținută artificial de mediabullying&cyberbullying și reprezentanții autorităților care, pe banii contribuabililor, fac anchete publice fundamentate pe dezinformările cu acuzații inventate de pseudo-jurnaliști specialiști în război informațional. Modul de prezentare al acestor agresiuni publice demască o comandă unică și afectează obligatoriu moralul și starea de siguranță a populației și reprezentanților ei.

În războiul clasic când o armată cotropitoare voia să ocupe un teritoriu trimitea fluturași, zvoneri și răspândaci plătiți care demoralizau populația, strategii de război și trupele. Trebuie să fii foarte incult să nu observi cum în zilele noastre mediabullying-ul și cyberbullying-ul folosesc ca principii de bază aceleași metode de război informațional modernizat pentru a slăbi în situația noastră flancul estic NATO destabilizând moralul populației și politicienilor. Un factor evolutiv în acest război informațional îl reprezintă faptul că eliminarea factorilor de stabilitate politică, economică și civică se realizează, fără nici o consecință pentru aplicanți, cu finanțare de la bugetul de stat. Prin aceste metode mediabullying-ul câștigă și de la cei care le dau spre difuzare articole dezinformative gata elaborate și de la firmele și companiile care plătesc spațiul de reclamă mai scump pentru că apar la știri prezentate de maximă audiență. Din ce în ce mai multă lume știe că această audiență este falsă fiind datorată programelor cu boți și troli folosite de IT-iștii care câștigă din asta. Oamenii în general știu și evită să urmărească știrile din mediabullying pentru a nu le fi afectat psihicul cu minciuni. Fără programele cu boți și troli care invadează rețelele de socializare foarte puțini am afla știri cu acuze inventate de mediabullying. După astfel de agresiuni psihice guvernul, parlamentul și autoritățile locale sunt blocate, populația demoralizată cu ajutorul bugetului de stat care finanțează anchetele fabricate la comanda articolelor din mediabullying și cyberbullying.

Pentru că este un pamflet jurnalistic fundamentat pe realitate nu voi scrie despre soft power, hard power și sharp power, termeni de război informațional. În schimb este amuzant să știm că rușii au inventat termenul de dezinformare și evident tot ei sunt cei mai autorizați să stăpânească arta dezinformării pe care o trăim pe propria piele. Se pare că suntem încă sub influența rusească dacă luăm în considerare numărul mare de politicieni, oameni de cultură și de afaceri care au dispărut din spațiul public prin politici dezinformative demascate la CEDO.

Dacă nu facem parte din treimea de oameni care se nasc proști observăm cu ușurință că informațiile din textele dezinformative din mediabullying, limbajul vulgar și agresiv al comentariilor și acuzelor este conceput de specialiști în război informațional. Intoxicările dezinformative vulgare și agresive paralizează activitățile sociale la nivel de individ sau de grup. Astfel, pot fi create ușor false la început crize economice, politice și sociale ce afectează valorile democrației și ulterior bunăstarea populației.

Ce face Uniunea Europeană și contraspionajul NATO în acest război informațional nemilos și amplu prin numărul de victime ale sale? De ce nu se ia nici o măsură hotărâtă în favoarea apărării valorilor democrației, siguranței personale și moralului populației care girează cu încredere atât Uniunea Europeană cât și alianța NATO? Conaționali de-ai noștri sunt instrumente foarte bine plătite de la bugetul de stat pentru a fabrica dosare penale fundamentate pe acuze mincinoase la adresa unor personalități vinovate că sunt credibile la nivel de mase. La acești ziși oameni ai legii, ca răsplată pentru abuzurile asupra victimelor calomniilor, li se mărește salariul și avansează în funcții. Este o legislație ciudată care îi recompensează pe cei care destabilizează moralul populației, distrug valorile democrației încălcând grosolan drepturile omului pe baza calomniilor din mediabullying. Nici o personalitate publică nu mai trăiește siguranța zilei de mâine din cauza acestui război informațional pe bază de calomnii finanțate. În concluzie, este de o evidență stresantă că libertatea de exprimare democratică există în zilele noastre numai pentru agresorii dezinformativi din mediabullying. Nici un om cinstit nu-și mai poate proteja demnitatea, credibilitatea și libertatea din cauza abrogării din codul penal a calomniei. Gurile rele spun că acest spațiu pentru abuzuri și încălcări ale drepturilor omului a fost impus de agenți sub acoperire ruși aflați în poziții cheie la Uniunea Europeană. Pentru că respectăm deontologia jurnalistică, neavând argumente plauzibile, nu putem promova o astfel de calomnie. În această perioadă de război la graniță guvernul și parlamentul au responsabilitatea de a elabora legi care să ne protejeze populația și imaginea valorilor naționale și internaționale de politicile mediabullying și cyberbullying care și-au adus până acum o contribuție de necontestat la neacceptarea României în spațiul Schengen. Morel Bolea