Un candidat la funcția de primar la Vaslui, din duzina care s-a format în preajma alegerilor, vorbește de guvernare locală, dar el nu e în stare măcar să întrețină toate obiectivele realizate de administrația locală condusă foarte bine peste un deceniu și jumătate de inginerul constructor Vasile Pavăl. Aceasta este opinia multor vasluieni. De la această ideea am plecat să facem o analiză în jurul câtorva candidați la fotoliul de primar al Vasluiului. Ce am descoperit e catastrofal!

Oameni buni, nu vă lăsați amăgiți de promisiunile unor frustrați, lingăi, ratați! Alegerile care bat la ușă au scos pe străzi tot felul de lingăi, frustrați, nebuni, care vor doar să se îmbogățească din funcțiile publice în care visează să ajungă. Candidatul Forței Dreptei la Vaslui, Marius Arcăleanu vrea să ajungă primar promițând 500 lei celor care-l votează, el mințind că va da din bugetul local câte 500 lei vasluienilor. Pentru o corectă informare este bine de precizat că asistența socială o face Guvernul României prin ministerul de resort. Este ilegal și imposibil de dat, din bugetul local, bani vasluienilor. Mare parte din bugetul local al Vasluiului vine de la Guvern, adică de la bugetul de stat. Ce vrea să spună Arcăleanu? Că va cere bani de la Guvern pe care apoi să-i dea degeaba vasluienilor care l-au votat? Este imposibil ca Guvernul să dea bani doar la Vaslui pentru ca Arcăleanu să-i dea apoi vasluienilor. Este ilegal, asta ar însemna discriminare. Numai vasluienii sunt români în România? Ceilalți de ce nu ar avea dreptul să primească câte 500 lei lunar sau ocazional? Primăria Vaslui face asistență socială, conform legii. Dar atât. A promite că dai 500 lei cetățenilor, din bugetul local, în condițiile în care bugetul vine de la centru e ilegal, imoral, ba chiar penal.

Mai nou, fiind vremea minciunilor, s-au întâlnit trei candidați, cei mai „tari” și s-au hotărât să lucreze în gașcă. Unul se vede primar și ceilalți doi să fie viceprimari. Este un fel de grup organizat pentru devalizarea bugetului local al municipiului Vaslui. Procurorii aud și văd?

O altă minciună gogonată spusă de Marius Arcăleanu zilele trecute se referă la cartierul Gura Bustei. Zilele trecute a fost la Gura Bustei, un cartier al Vasluiului, unde a spus că el va aduce canalizarea, rețeaua de apă, gazul metan, asfaltul acolo, pentru că de 30 de ani „indolenții de la primăria Vaslui n-au fost în stare”. Pentru buna informare a opiniei publice, în cartierul la Gura Bustei sunt rețele de canalizare, apă, gaz metan, iar în urmă cu puțin timp a fost semnat contractul pentru asfaltarea străzilor. Informația oficială a fost dată publicității de Primăria Vaslui. Cum să minți în asemenea hal? Nu vă tăiați craca de sub picioare, oameni buni, alegănd asemenea mincinoși! Cine-i de fapt Marius Arcăleanu? Un individ care a schimbat câteva partide, a fost în Consiliul Local și a făcut nimic, a fost în Consiliul Județean și a făcut doar circ și atunci ce-l recomandă pe el să fie primar la Vaslui?

O altă mare minciună care trebuie demontată este legată de subiectul pe care-l ține în brațe de ceva timp. E vorba de apa potabilă. Pentru buna informare a vasluienilor, orașul Vaslui are cea mai de calitate apă din România. În ceea ce privește prețul, nu este nici cea mai scumpă, dar nici cea mai ieftină. Acum, orașul Vaslui și o bună parte a județului Vaslui, primește apă de calitate, grație marelui proiect prin care s-a modernizat și s-a extins rețeaua de alimentare cu apă. Au făcut comparație mincinoșii între prețul apei la Vaslui și în alte orășele care nu au apă potabilă, adică nu beneficiază de apă la aceeași calitate. Una e să captezi apă dintr-un puț și s-o dai la oameni și alta e să ai apă de suprafață pe care să o tratezi ca să fie mai de calitate decât apa plată. Cine crede minciunile lui Arcăleanu va lua o mare țeapă. Se va convinge, indiferent de rezultatul alegerilor. Dacă tot a fost consilier local și consilier județean de ce a aștepatat campania electorală ca să meargă prin Vaslui și nu a mers înainte? Primarul Vasile Pavăl și echipa de specialiști din Primăria Vaslui sunt mereu pe teren și așa este de 16 ani. Unde era Arcăleanu când se lansau investiții în Vaslui, când se recepționau obiective foarte importante pentru Vaslui? Lăsând minciunile la o parte, e bine de menționat că Vasluiul a fost crescut treptat la inițiativa inginerului constructor Vasile Pavăl, omul care și-a început cariera lucrând chiar la construcția unor obiective foarte importante în Vaslui și continuarea investițiilor publice ține de oameni de calitate nicidecum de „șnapani”  care aruncă cu promisiuni mai ceva ca la 1 aprilie. Un pas greșit la alegerile din 9 iunie și Vasluiul va intra iarăși într-un con de umbră. Singurul care va avea sprijin de la Guvern și de la județ să ducă mai departe proiectele de investiții din Vaslui este candidatul PSD. Atenție, oameni buni, că altfel e jale!

Altul, falit se vrea primar de Vaslui!

Toți frustrații se văd primari! Un falit, care doar el se mai numește întreprinzător, se vrea primar la Vaslui. Candidează din partea AUR, că alte partide cum să numească un falit candidat la primărie? Omul a avut depozite de materiale de construcții, a făcut afaceri, spune el, dar a ajuns dator vândut la bănci și la furnizori, iar depozitele sunt vândute acum bucată cu bucată ca să se acopere datoriile. Ce candidat e ăsta? El vrea să vină, probabil, primar crezând că poate să-și salveze averea proprie sau s-o completeze. Ionel Sandu, încă patron la Radical Grup, are mari probleme cu băncile și cu furnizorii. Au fost vândute vreo două depozite ca să mai acopere din „găurile” afacerii. Cine a făcut „găurile”? Vor spune instituțiile statului. Problema e că omul merge prin Vaslui, până acum n-a fost interesat și îndrugă minciuni mai mari ca el. Când a fost întrebat de un om de afaceri de ce se numește el întreprinzător, când afacerea e pe ducă, a dat bir cu fugiții.

Depozitul de pe Călugăreni s-a desființat, iar alte puncte de lucru vor avea aceeași soartă, așa că de câtă seriozitate poate fi „acuzat” Ionel Sandu? Cum să pui un astfel de om primar?

Tot legat de „gașca” AUR, că oameni politici sau oameni serioși cam greu îi poți numi pe cei care mișună acum pe străzile județului, cu steaguri și cântece patriotice, merită de spus că pentru ei legea e facultativă sau e făcută ca să fie încălcată. Recent au făcut o coloană de mașini mici pe un drum național și mergeau cu muzica dată la maxim și cu 20-30 de kilometri la oră. S-au mai și filmat și au postat această „ispravă”. Interesant este că polițiștii s-au făcut că nu văd. E legal să încalci legea în județul Vaslui? De ce sunt vinovați ceilalți participanți la trafic că vreo câțiva anormali încalcă legea și perturbă traficul? |știa sunt, oameni buni, câțiva candidați din Vaslui, care-s de nevotat! Aceștia merită a fi trimiși să învețe cum se respectă legea și morala în societate și după aceea să pozeze în salvatori!

La Huși, AUR, prin vocea lui Eugen Partene, oprește plecarea tinerilor din România!

Pe facebook, unde se postează toate tâmpeniile și minciunile posibile și imposibile, am văzut că un profesor de la Liceul Agricol din Huși, candidat din partea AUR la Consiliul Local spune că el, din postura de consilier local, dacă va fi ales, va bloca libera circulație a românilor în Europa. „Prea mulți tineri au plecat din țară. Noi vom face locuri de muncă și tinerii nu vor mai pleca din țară. Sunt Eugen Partene și candidez la Consiliul Local Huși”, acesta e mesajul profesorului de la Agricol. El, dacă-i aproape pensionar, nu mai pleacă la muncă sau la plimbare prin Europa, dar cei tineri de ce să nu pelce? Cum să facă AUR locuri de muncă? Sau cum să facă Eugen Partene, din funcția de consilier local, locuri de muncă? E de noaptea minții, oameni buni! Dacă ar fi propus modernizarea vreunui obiectiv sau modalități de promovare a zonei ori soluționarea unor nevoi ale hușenilor, era de crezut, dar să spui asemenea aberații doar că le place unora să audă, e grav! E grav pentru cei care îl cred. Evident că actualul primar de Huși, Ioan Ciupilan, nu are contracandidat, dar aberante sunt minciunile pe care le spun unii, care, de altfel, par a fi oameni serioși. Cine să le fi luat mințile?