Dacă francezii ies cu sutele de mii pe străzi ca să protesteze împotriva creșterii vârstei de pensionare, pentru salarii mai mari și condiții de muncă mai bune, românii s-au mulțumit să se distreze cu băuturi și droguri cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii.

1 Mai este o zi foarte important pe plan mondial, nicidecum doar o “minivacanță”, o zi liberă ca oricare sau un banal prilej de distracție!

În ziua de 1 Mai se celebrează munca în peste 80 de state ale lumii; se arată respectul și se rememorează momente din lupta pentru drepturile celor care muncesc. 1 Mai folosește drept prilej pentru acțiune! Este momentul în care se arată forța și solidaritatea! Și conștiința!

„Atitudinea față de 1 Mai arată, într-un fel, atitudinea societății față de cei care trăiesc din munca lor. Dacă ne luăm după știri, la noi, pare a oscila între derizoriu, dispreț și tăcere. Sindicatele par a fi absente total; nicio știre, nici un anunț despre vreo manifestare publică organizată. Nici cei nemulțumiți, pe bună dreptate, de noul proiect al legilor educației,  inspirat de Cotroceni, nu au găsit prilejul ca să își exprime nemulțumirea. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.