Vasluiul devine o cetate a culturii. Manifestările culturale au luat o amploare deosebită la Vaslui în ultimii ani. Mihai Eminescu a fost celebrat de comunitatea vasluiană prin promovarea unor personalități ale culturii locului.

Poezie, cântec și emoții de Ziua Culturii Naționale la Vaslui. Într-un spațiu cochet, modernizat și pus la dispoziția comunității de administrația locală, la Centrul Cultural Alexandra Nechia, Consiliul Local Vaslui s-a întrunit în ședință pe 15 ianuarie de ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu. Pentru a cinsti cum se cuvine memoria, personalitatea poetului național, pe lângă programul artistic de o înaltă ținută culturală, realizat de elevi ai școlilor din Vaslui, Consiliul Local Vaslui a hotărât să acorde Titlul de Cetățean de Onoare unor personalități vasluiene care, prin activitatea lor, au dus numele acestor meleaguri binecuvântate de Dumnezeu în țară și-n lume.

Cântăreața Doina Moroșanu, maestrul coregraf Gheorghe Ilașcu și profesorul Theodor Pracsiu au fost recompensați de comunitatea vasluiană pentru munca lor care a însemnat formarea multor generații și promovarea Vasluiului atât în țară cât și-n străinătate. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.