Google

Ziua Absolventului de Liceu la Vaslui

Written on:iunie 2, 2016
Comments
Add One

pr vs conf presa feb 2015 001 netÎn fiecare an, Primăria municipiului Vaslui organizează Ziua Absolventului de Liceu, eveniment în care sunt omagiați elevii claselor a XII-a din instituțiile de învățământ vasluiene, alături de cadrele didactice care i-au îndrumat și de conducerea unității școlare. Anul acesta, chiar dacă vremea a vrut să fie potrivnică, absolvenţii au fost felicitaţi public în Piaţa Civică a municipiului reşedinţă de judeţ

Stimat auditoriu,

Azi, o nouă generație de liceeni vine să-și reverse bucuria, și emoția, și recunoștința, după ce au străbătut în alai orașul, zbuciumându-i liniștea cu explozia lor de lumină, culoare și exuberanță.

Iubiți liceeni,

Dacă emoţiile ar valora greutatea lor în aur, aş fi un om deosebit de bogat, căci fiecare asemenea clipă, fiecare sfârșit de an școlar îmi inundă sufletul cu bucuria și mândria unei noi generații care finalizează ciclu de învățământ liceal. Astăzi sunteți tulpina din care izvorăște deopotrivă bucuria și tristețea unui final, însă știu că vă veți întinde aripile, veți ridica frunțile și veți înfrunta singuri marea de frământări în alegerea drumului în viață, oceanele de posibilități de împlinire și succes. Oriunde veți pleca, sunt sigur că veți reveni mereu, iar pașii vi se vor îndrepta, singuri, spre școală și profesori.

Ecoul anilor de liceu se va transforma într-un vârtej de impresii, întâmplări, chipuri și experiențe trăite. Păstrați-le în voi, faceți-le parte din voi și peste ani veți simți ce simt eu acum – dorul chinuitor de dulce al anilor de liceu.

Dragi profesori,

Voi faceți ca această zi să fie specială prin dăruirea fără margini, prin risipa de experiență profesională și infinită răbdare și pasiune pentru delicata Dumneavoastră muncă. Voi, dascălii Vasluiului, legați fără de capăt o generație de alta, lăsând în fiecare dintre acești adolescenți o parte din inima și din frământarea voastră la catedră. Generația 2016 va fi cu siguranță motiv de mândrie și de emoție și vor face cinste liceului lor și profesorilor îndrumători!

Stimați părinți,

Ați plămădit în fiecare licean absolvent o mare parte a inimii Dumneavoastră, speranțe, griji, nopți nedormite, dorințe de mai bine și ați insuflat fiecărui copil ambiția reușitei în viață, dorința de afirmare. În numele lor, vă mulțumim pentru sacrificii și vă suntem recunoscători că i-ați susținut și i-ați crescut să fie OAMENI cu adevărat!

Iar vouă, adolescenți cu lumea la picioare, vă doresc să deschideți fereastra lumii spre orizonturi minunate, spre o viață frumoasă, spre împliniri personale și profesionale! Să nu uitați Copoul, să nu uitați Vasluiul, locul pe care să-l numiți mereu ACASĂ, indiferent unde veți ajunge în lumea asta!

Absolvenți ai ciclului liceal 2012 – 2016, vă doresc BAFTĂ la bac, BAFTĂ la admitere, BAFTĂ în viață!

Cu părintească dragoste,

Primar, ing. Vasile PAVĂL

Leave a Comment