Google

ZILELE CULTURALE ALE MUNICIPIULUI VASLUI, 13-15 august 2017

Written on:august 9, 2017
Comments
Add One

Inca nu s-au stins ecourile pe care le-a generat succesul Festivalului International de Foclor „Hora din Strabuni” – manifestare pentru reusita careia autoritatile locale au depus eforturi sustinute – ca o alta mare sarbatoare este pregatita de catre Primaria municipului Vaslui pentru vasluieni: Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui. Domnul primar Vasile Paval, alaturi de viceprimarii Daniel Neacsu si Dragos Cazacu si-au mobilizat in aceasta perioada echipa pentru ca editia 2017 a Zilelor Culturale sa fie o reusita.
Anul 2017 isi propune un maraton de manifestări cultural-artistice, sportive si de agrement, Vasluiul bucurându-se de 3 zile de reală sărbătoare –13-15 august 2017. Copii și adulți, artiști, sportivi sau simpli spectatori, instituții publice sau private, cu toții sunt invitati sa participe la manifestari, fiecare in parte avand pregatite activitati care sa ii reprezinte.

Vernisaje de expoziţii și lansări de carte, concursuri sportive pe diverse discipline, festivităţi de celebrare a celor mai trainice cupluri, festivităţi de omagiere a celor mai emblematice personalitatti ale acestor locuri, recitaluri și concerte, spectacole artistice și de teatru pentru copii, toate aceste evenimente vor fi oferite publicului larg, conceperea unui program variat de activități venind să răspundă cerințelor diverse ale vasluienilor.
Printre colaboratorii organizatorici implicati in derularea corespunzatoare si reusita tuturor evenimentelor propuse se numara Biblioteca Judeteana “N.M. Spatarul ” Vaslui, Muzeul Judetean “Stefan cel Mare” Vaslui, Casa de Cultura “Constantin Tanase” Vaslui, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Vaslui, Palatul Copiilor “Constantin Didilescu” Vaslui, Asociatiile Culturale DOMISONG, PODUL INALT, MUZART, Soul Music Art, La izvorul traditiilor, Cluburile Sportive LIGA DE EST, INTER SPORT, HC VASLUI, Asociatia SERGENTUL.

Anvergura deosebită a manifestărilor ediției 2017 a Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui confirmă importanţa pe care autoritatile locale o confera valorilor acestei comunităţi, precum şi necesitatea de a împlini aşteptările vasluienilor, urmărind cu precădere crearea unei identități culturale distincte prin cinstirea şi promovarea a tot ceea ce are mai bun si mai frumos orasul nostru.

Desigur ca cele mai astepte momente ale Zilelor Culturale sunt concertele pe care Centrul Civic le va gazdui in fiecare noapte. 2017 propune nume sonore ale scenei nationale:

Duminica, 13 august 2017, programul artistilor locali care va incepe la ora 20.00 va fi continuat de un concert extraordinar IRIS & CRISTI MINCULESCU, FELICIA FILIP si VUNK

Luni, 14 august 2017, tinerii vasluieni vor prelua scena pana la 21.45, ora la care artistii lor preferati – RANDI si UDDI – le vor oferi un concert de neiutat, un spectacol complet de lumini, dans si muzica de cea mai buna calitate

Marti, 15 august 2017, intr-o zi de mare sarbatoare crestina, recitalul Orchestrei “Rapsodia Vasluiului” si a invitatilor sai va fi continuat de Concertul extraordinar al Ansamblului Folcloric Profesionist “JUNII SIBIULUI”, peste 50 de artisti oferind un regal musical (solisti: Mariana Anghel si Adriana Anghel, Tudor Furdui Iancu, Viorica Telcean, Nelu Albu)

Leave a Comment