Google

Zi cu ghinion pentru mai mulţi participanţi la traficul de frontieră la Galaţi-rutier

Written on:martie 5, 2014
Comments
Add One

tigari contrab2Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, peste 5.000 de ţigarete în bagajele personale ale mai multor participanţi la traficul de frontieră.

Ieri, 04 martie, în jurul orelor 16.00 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, o femeie din R. Moldova, E. B. în vârstă de 50 de ani, pasageră într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

În jurul orelor 19.30 s-a prezentat în acelaşi punct, un microbuz înmatriculat în R. Moldova, care efectuează cursă de transport regulat pe ruta Chişinău – Bucureşti, având ca pasageri patru persoane din R. Moldova.

Având la bază valorificarea unor informaţii aflate în lucru poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra bagajelor personale ale celor cinci participanţi la traficul de frontieră.

În urma controalelor efectuate, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, la prima pasageră, pe fundul dublu al bagajului personal, 1.740 de ţigarete mărcile Plugarul şi Hilton, iar asupra celorlalte persoane a descoperit, ascunse şi nedeclarate, 3.660 de ţigarete diferite mărci.

Conform prevederilor legale în ambele cazuri a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 2.439 de lei în vederea confiscării, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional, cu amendă în valoare totală de 10.000 lei.

De asemenea au fost întreprinse măsurile legale de anulare a permiselor de mic trafic.

Leave a Comment