Google

VIENNA CLASSIC CHRISTMAS

Written on:decembrie 7, 2014
Comments
Add One
afis vienna spect15 si 16 Decembrie ora 19:30, Teatrul National
VIENNA CLASSIC CHRISTMAS! Trăieşte un Crăciun de poveste!
Strauss Festival Orchestra Vienna cu participarea extraordinară a sopranei Leontina Văduva şi a tenorului Robert Nagy Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă, pentru al şaselea an consecutiv în România, spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Măiestria desăvârşită a artiştilor Orchestrei, al cărei nume este sinonim, pe plan internaţional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar şi interesul deosebit manifestat de public au făcut ca toate spectacolele susţinute în România să fie, an de an, sold out.Strauss Festival Orchestra Vienna deţine de 36 de ani supremaţia între ansamblurile vieneze de acelaşi gen. Fondată de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului în rândurile ei cei mai de seamă muzicieni. Recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor, artiştii sunt consideraţi ambasadorii Vienei, capitala mondială a muzicii clasice.
Spectacolul „Vienna Classic Christmas” suţinut de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Crăciun care pregăteşte auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic
vieneză. Programul Orchestrei se desfăşoară, ca şi la Concertul de Anul Nou de la Viena, în jurul celebrelor valsuri şi polci ale dinastiei Strauss, dar şi ale altor compozitori vienezi. Pe 1 ianuarie, ca în fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou la Viena sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra şi în turneul din România. Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă ai muzicii vieneze. Violonist în ansambluri renumite, Willy Büchler a fondat şi condus Orchestra de cameră „Musica Viva Wien” şi a fost leader-ul viorilor întâi în Radio Symphony Orchestra of Vienna timp de un deceniu, în 1995 devenind concertmaster la „Vienna Symphony Orchestra”. De peste 20 de ani, maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicaţia, sensibilitatea şi umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospeţime, entuziasm sincer şi experienţă îndelungată. Willy Büchler continuă tradiţia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână(rep.ciprian panagachi tef 0743437042)
Ora de incepere: 19.30
Pret bilet:200 lei, 150 lei , 100 lei si 60 lei.

Leave a Comment