Google

Viata in miscare

Written on:mai 30, 2014
Comments
Add One

DSCF4586Săptămâna aceasta, în municipiul Vaslui, s-a desfăşurat concursul naţional de ciclism „CUPA DHS”, sub deviza „VIAŢA ÎN MIŞCARE!”, la care au participat elevi din ciclul gimnazial.

Nouăsprezece echipaje s-au înscris la faza judeţeană, care a fost organizată în colaborare cu Primăria Vaslui, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui – Serviciul Rutier şi Biroul Rutier, ACR Vaslui şi Direcţia Judeţenă de Sport şi Tineret Vaslui.

Grupaţi pe echipe mixte şi aliniaţi la linia de start, concurenţii au susţinut atât o probă teoretică, reprezentând chestionare de legislaţie rutieră, cât şi una practică, de parcurgere a unui traseu cu bicicleta în poligon.

Prin desfăşurarea acestor activităţi urmărim promovarea cunoaşterii şi respectării legislaţiei rutiere în rândul bicicliştilor, în special a copiilor, pentru ca deplasarea pe drumurile publice să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. De asemenea, se urmăreşte încurajarea practicării activităţilor fizice şi, totodată, protejarea naturii prin folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de transport.

Primii clasaţi, respectiv copiii de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui, care ne vor reprezenta în etapa naţională, au câştigat o tabără de 4 zile la mare, iar ocupanţii celorlalte locuri au primit echipamente şi accesorii sportive.

Acest proiect educaţional îşi propune încurajarea spiritului de competiţie în rândul tinerilor, promovând totodată, prin mişcare, un mod de viaţă sănătos. De asemenea, se urmărește educarea tinerei generaţii în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora.

Această competiţie s-a bucurat de o largă participare din partea elevilor, sub coordonarea şi cu sprijinul cadrelor didactice care i-au îndrumat şi i-au pregătit, motiv pentru care poliţia rutieră le mulţumeşte pentru implicarea în astfel de activităţi.

Leave a Comment