Google

Vasluiul iese în evidență prin manifestări culturale de o amploare deosebită

Written on:august 14, 2022
Comments are closed

Asta este adevărata viață a cetății, spunea recent o iubitoare a meleagurilor vasluiene care promovează de câte ori are ocazia personalitățile care au văzut lumina zilei în această zonă binecuvântată de Dumnezeu.

„Chiar și peste Ocean voi spune mereu că sunt mândru că sunt valuian”, este replica unui cântec al unui artist din Vaslui.

Acestea sunt simțămintele vasluienilor care trudesc zi de zi pentru a fi mai frumos la ei acasă. Este ceva normal și omenesc să promovezi frumosul și valorile din locurile unde trăiești.

Manifestări cultural-tradiționale de amploare au „ocupat” Vasluiul timp de trei zile. Primii au fost apreciați copiii, viitorul acestei minunate comunități. La Biblioteca Județeană s-a derulat o expoziție a tinerelor talente. Fie că vorbim de pictură sau obiecte confecționate manual ori cusături tradiționale, toate realizate de copiii care au participat în număr foarte mare la activitățile organizate de Biblioteca Județeană Vaslui, lucrările tinerelor talente locale au beneficiat de aprecierea comunității. Primăria Vaslui a premiat cele mai bune lucrări făcute sub directa îndrumare a inimoaselor bibliotecare de la instituția județeană. Aproape 4.000 de copii au frecventat atelierele organizate la Biblioteca Județeană. Este o inițiativă unicat și foarte importantă în viața comunității vasluiene pe care a promovat-o directorul bibliotecii Gelu Bichineț cu sprijinul angajaților instituției.

Tot în prima zi au mai fost deschise publicului mai multe expoziții iar numărul mare de participanți arată dragostea vasluienilor pentru frumos și pentru tradiții.

Puțin după ora 10,00, primarul municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl, alături de președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu și de invitați de marcă din Macedonia de Nord și Republica Moldova, a deschis oficial Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui. Ca de obicei, startul a fost urmat de o paradă pe traseul Piața Independenței-Parcul Copou. Deosebit de frumoasă și apreciată a fost prestația Fanfarei Rotaria și a majoretelor. Apoi, au urmat, pe parcursul ntregii zile, multe manifestări culturale. Imaginile de mai jos arată bucuria vasluienilor prilejuită de Zilele Culturale ale Muncipiului Vaslui.

Un reportaj amplu citiți în ediția tipărită a ziarului regional Informatorul Moldovei.

Mai multe imagini găsiți pe Informatorul Moldovei tv facebook.

Sorry, the comment form is closed at this time.