Google

Vasluiul este un model de succes

Written on:noiembrie 21, 2017
Comments
Add One

Dezvoltarea municipiului Vaslui este apreciată la nivel național și primul impact se vede în dezvoltarea mediului economic.

Dă-i Cezarului ce-i al Cezarului spune o pildă din străbuni. Fără politică, fără promisiuni „aeriene”, doar cu angajamente duse la îndeplinire și pragmatism, așa se lucrează într-o zonă cunoscută până nu demult ca polul sărăciei. Vasluiul a ieșit din conul de umbră prin investițiile derulate aici în ultimii ani care au vizat ridicarea nivelului de confort pentru localnici, crearea unui mediu propice dezvoltării activităților private care aduc locuri de muncă și un trai mai bun, promovarea tradițiilor deosebit de frumoase, punerea în valoare a istoriei bogate din zonă, promovarea culturii, a sportului și a tinerilor de valoare ai comunității. Toate acestea sunt direcții de acțiune prinse în strategia de dezvoltare a Vasluiului și respectate de administrația locală. Accesând fonduri europene, utilizând judicios fondurile locale și guvernamentale primite administrația locală vasluiană a reușit să arate că și aici viețuiesc oameni vrednici și mândri de locurile în care trăiesc și muncesc. Vasluiul este orașul care a înregistrat cea mai mare creștere din Moldova. Spuneam și cu altă ocazie că, fără a face o comparație, fostele „glorii” ale Moldovei, respectiv Bacău, Piatra Neamț sau Iași au rămas mult în urmă, ba chiar au acum peisaje dezolante cu toate că au la dispoziție bani mai mulți ca Vasluiul. Pe la Suceava dacă se mai mișcă ceva, dar acolo, cu toate fondurile europene și guvernamentale atrase, orașul are o imensă problemă în ceea ce privește sistemul centralizat de încălzire, care nu va fi înviat vreodată cu toți banii aruncați pe acest proiect. Ca să încheiem fraza nu comparația, mai spunem că și la Botoșani e jale din cauza incompetenților care conduc zona.

Vasluiul astăzi este recunoscut pe plan național pentru reușita investițiilor publice din fonduri europene, în special, iar toate acestea se duc și spre mediul privat care se dezvoltă. Din păcate este o problemă cu forța de muncă. Șomeri sunt, ca peste tot în țară, locuri de muncă disponibile sunt, dar cererea nu se întâlnește cu oferta. Cauza nu stă numai în lipsa meseriașilor în anumite domenii, ci mai ales în grija deosebită pe care au manifestat-o toate guvernele pentru cei care nu vor să muncească.

Un amplu reportaj despre Vasluiul anului de grație 2017 citiți în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 22 noiembrie 2017.

Leave a Comment