Google

Vasluienii sunt interesați de orașul în care trăiesc și de modul cum se dezvoltă

Written on:februarie 23, 2020
Comments
Add One

dig

Sunt 7 proiecte cu fonduri europene pe axa 4 la Vaslui. Din cele 7 proiecte cu fonduri europene, unul intră în execuție, este vorba de proiectul pentru apă și canalizare în zona Rediu, iar creșa și grădinița sunt în faza proiectului tehnic urmând să intre în execuție. Alt proiect important este cel privind rețelele de troleu. Aici se lucrează la proiectul tehnic, iar achiziția de trolee se va face înaintea finalizării modernizării și extinderii rețelei. Se lucrează totodată la proiectul tehnic pentru obiectivul de la Liceul Ion Mincu. „Sper ca-n perioada următoare să semnez contractul pentru Parcul Copou. La Bazinul de înot se lucrează la proiect. Sunt convins că se va construi bazin de înot la Vaslui. Această investiție mare va crește mult vizibilitatea municipiului Vaslui. Mai este proiectul pentru case sociale care-i în lucru și acesta. La șoselele de centură se lucrează la proiectare și au fost creionate cele 3 variante. Aștept finanțarea pentru proiectul privind modernizarea iluminatului public, care-i pe fonduri europene. Se derulează în Vaslui și investiții care nu sunt ale Primăriei, cum e programul de modernizare și extindere alimentare cu apă și canalizare sau Bazinul de înot ori șoselele de centură, dar toate sunt în beneficiul orașului și le urmărim.

Mai avem apoi cele două proiecte cu fonduri europene, pentru prevenirea abandonului școlar și pentru pregătirea profesională. Cert este că am întocmit un buget echilibrat care prinde tot ce înseamnă viața orașului. La capitolul cultură, recreere și religie am alocat 8,45% din buget. Aici intră și spațiile verzi. Sunt discuții că-n anii din urmă s-ar fi alocat prea mulți bani la spații verzi. E fals. Avem 81 de hectare de spații verzi în Vaslui, bine gospodărite și stăm destul de bine la acest capitol. S-au alocat sume importante și la capitolul privind protecția mediului. Continuăm cu decolmatarea cursurilor de apă care aparțin de noi. Urmărim să îmbunătățim aspectul orașului și să creștem gradul de confort.

De asemenea, am primit propuneri cu privire la transportul în comun. Am achiziționat două microbuze noi și vom cumpăra încă două. Se vor înființa noi trasee, iar altele vor fi prelungite. Mai avem solicitări să reparăm terenurile de sport de la unele școli și vom interveni. Aceste propuneri ale oamenilor arată că vasluienii sunt interesați de oraș și de modul cum se dezvoltă, iar pentru asta eu le mulțumesc”, a spus mai departe primarul municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl.

Leave a Comment