Contractele și proiectele în lucru merg înainte, Consiliul Județean Vaslui își respectă obligațiile contractuale, dar mai ales respectă angajamentele asumate în fața cetățenilor. Centrul Cultural Dimitrie Cantemir va fi dat în folosință în zi de mare sărbătoare creștinească.

Acesta este mesajul președintelui interimar al Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan. E timpul schimbării la Vaslui, dar altfel decât o gândesc niște ratați ajunși în politică. Unii se bucură astăzi pentru că ei sunt puși doar pe dărâmat, dar mâine sigur vor plânge că vor rămâne fără jucăria care azi le aduce niște bani nemunciți. Privind realitatea de la „firul ierbii” se vede că dezvoltarea județului continuă într-un ritm mai susținut. Calea de întoarcere s-a dus demult, așa că județul Vaslui este obligat să meargă înainte pe drumul dezvoltării.

Vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui care a preluat atribuțiile de președinte știe cam tot ce „mișcă” prin județ și mesajul domniei sale este mai mult decât optimist.

Mai spunem doar că mulți „neterminați” care mișună astăzi, din greșeală, prin politica județului, despre care se spune fals că-i cel mai sărac din țară, mâine vor fi la coșul de gunoi al politicii. Continuăm cu interviul acordat redacției noastre de președintele interimar al Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, un profesionist în ale administrației.

Reporter: Dle președinte, a fost mult zgomot în ultima perioadă. Mulți au sărit într-un picior de bucurie, pentru că atât îi duce mintea. Unii s-au regrupat ca să-și urmărească în continuare interesele meschine. Alții au înțeles bine situația și se implică la fel ca până acum în proiectele de investiții care au scos din sărăcie și din anonimat județul Vaslui. Sunt multe investiții în lucru. Cum vor decurge în continuare?

Președintele intermar al Consiliul Județean Vaslui, Ciprian Trifan: Mesajul meu este foarte clar: contractele și proiectele de investiții merg în continuare. Consiliul Județean își respectă obligațiile contractuale. Sunt angajamente pe care le-am luat în fața cetățenilor județului Vaslui. Sigur le vom duce la îndeplinire. Suntem aici pentru a găsi cele mai bune soluții și pentru a moderniza județul. Acum e momentul, pentru că sunt linii de finanțare pe care le-am accesat și se vor deschide în continuare altele. Avem proiecte în lucru, finanțate și altele care vor intra la finanțare. Pe drumul strategic continuă lucrările, pe loturi. Lotul doi, de exemplu, este în proceduri de licitație. Avem apoi Spitalul nr. 2 unde vor începe lucrările. Este un proiect de 65 milioane de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Mai avem două proiecte pe programul național Anghel Saligny pentru asfaltarea unor drumuri. Alte 6 proiecte înseamnă 35 kilometri de asfalt. Ne concentrăm pe investițiile pe care le avem. Asta facem noi, alții e posibil să se ocupe doar de comentarii. E treaba lor, tot ce spun ei din anumite interese se duce pentru că vorba zboară, important este ce se vede în realitate, ce văd oamenii că face Consiliul Județean pentru modernizarea și dezvoltarea județului.

Reporter: Totuși s-a creat o atmosferă tensionată. Destui o întrețin ca să obțină voturi. Acest zgomot întreținut fals afectează?

Președintele intermar al Consiliul Județean Vaslui, Ciprian Trifan: Cine aude sau cine se lasă cuprins de tot felul de afirmații probabil că se simte afectat. Noi avem destul de treabă ca să avem timp de alte activități dăunătoare. Politică facem altă dată, ca să spun așa, acum avem de făcut administrație, adică de dus la îndeplinire multe angajamente privind investițiile Consiliului Județean Vaslui pe tot cuprinsul județului. Terminăm proiectul de la Casa Armatei și noul centru cultural, pe care-l vom boteza Dimitrie Cantemir, va fi dat în folosință pe 26 octombrie de Sfântul Dimitrie. Avem de lucru la Spitalul Județean cu noile construcții pentru Unitatea de Primiri Urgențe, cu Ambulatoriu și Centru pentru spitalizare de zi. Totodată lansăm alte proiecte. După cum spuneam este drumul strategic și mai facem un proiect de asemenea anvergură. Este foarte mult de lucru în județ și apreciez faptul că multe unitatăți administrativ teritoriale se implică în dezvoltarea județului prin proiectele pe care le inițiază. Am fost recent la Roșiești unde a fost inaugurat un dispensar modern. Am dat doar un exemplu, dar peste tot în județ se lucrează. Sunt linii de finanțare care ajută și este exclus să pierdem acest tren.

Reporter: Din punct de vedere politic, în perspectiva alegerilor de la anul, situația e dificilă, după cum pare, aveți soluții? Pe larg în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.