După un an dificil dar cu multe investiții finalizate ori aflate în diferite stadii de execuție, Consiliul Județean Vaslui a dat “lovitura” la final de an cu cea mai mare investiție din ultimele decenii care va începe în martie 2023.

Inițierea investițiilor necesare în funcție de nevoile populației arată că baza dezvoltării județului, despre care se spune că-i cel mai sărac din țară, a fost pusă.

Obiectivul de a avea apă la robinet în fiecare gospodărie a județului Vaslui înseamnă investiții de peste 400 milioane euro. Prima etapă din acest proiect mare va demara în martie anul acesta și înseamnă investiții de circa 230 milioane euro. Este cea mai mare sumă investită până acum într-un singur proiect în județul Vaslui.

Aproape 230 milioane de euro va investi Consiliul Județean Vaslui, prin operatorul Aquavas, în extinderea rețelelor de apă și canalizare.

Astfel, Consiliul Județean Vaslui a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin care 47 de UAT-uri din județul Vaslui vor avea parte de investiții în rețeaua de apă și canalizare, care vor îmbunătăți calitatea vieții pentru 100.000 de cetățeni.

Este cea mai importantă investiție atrasă de județul Vaslui, una care poate fi considerată istorică. Proiectul va fi implementat etapizat în intervalul a două perioade de programare. Astfel, la finalizarea proiectului aproape toate gospodăriile vor avea acces la servicii de alimentare cu apă. Continuare în ediția print a ziarului regional Informatorul Moldovei.