Google

Vacanţe prelungite şi lefuri babane

Written on:august 9, 2015
Comments
Add One

ponta si iohanis afise electorale netAm intrat într-o nouă eră. Am intrat în era comunicării pe facebook. Preşedintele în care şi-au pus speranţele milioane de români din ţară şi din străinătate, adică preşedintele nostru, cum se exprimă un prieten al ziarului, stă numai în vacanţe şi-n vizite oficiale. De comunicat comunică pe facebook. Laconic şi fără înţeles. Premierul se accidentează la genunchi şi stă mai mult prin Turcia (Cică istoria nu se repetă! Cândva trădătorii de neam se închinau la Înalta Poartă!). A venit din Turcia şi a plecat în Caraibe în vacanţă. E stresat rău săracul! La fel ca şi preşedintele nostru.

Iar poporul, ţara, s-au înfierbântat la propriu şi la figurat. Se coc. Ce este cel mai important e că într-o criză perpetuă în care se află ţara unde profesorii câştigă 1.000-1.500 lei lunar ca şi doctorii şi premierul şi preşedintele şi-au găsit destul timp să-şi majoreze lefurile. Pentru creşterea de 3-4 ori a lefurilor proprii cei doi au reuşit să comunice chiar fără facebook.

În rest, poporul, Dumnezeu cu mila!

Vedeam zilele trecute cum şi parlamentarii vor să-şi crească de vreo cinci ori indemnizaţiile. Tot ei şi-au dat pensii speciale, iar acum vor să-şi dea lunar aproape 5.000 euro. De partea cealaltă e mulţimea. Un funcţionar dintr-o primărie primeşte lunar aproape 1.000 lei. Sau chiar 750 lei. El nu-i tot om? Acest funcţionar nu are studii superioare? Acest funcţionar nu e plătit cumva tot de statul român? Ba da. Însă funcţionarul nu e demnitar. Funcţionarul nu a furat îndeajuns încât să aibă bani pentru a cumpăra fotoliul de parlamentar. Iată care-i diferenţa.

Mai concret, preşedintele, premierul, miniştrii, parlamentarii şi aşa mai departe, stau în vacanţe prelungite şi vin la serviciu doar când trebuie să-şi dea lor anumite drepturi. Angajaţi din multe sectoare, majoritatea bugetari, protestează din când în când. Cine să-i audă? Nimeni. Preşedintele şi premierul sunt în vacanţă sau la recuperare ori în vizite oficiale peste mări şi ţări.

În decembrie 2014 s-a creat un curent pentru modernizarea României. Se simţea în atmosferă un aer de schimbare. Din păcate speranţele de atunci s-au prefăcut în scrum. Un consilier prezidenţial (preşedintele e în concediu, nu are timp de România) spunea recent la o manifestare dintr-o localitate a României, că e bine dacă măcar speranţa n-a murit. Înseamnă că pe speranţa care n-a murit la români mizează premierul şi preşedintele care nu prea dau pe la conducerea ţărişoarei.

„Ei cu ei”, un slogan lansat cândva, este din ce în ce mai real. Fie că vorbim de preşedinte, premier, parlamentari, toţi dom’le vin la serviciu numai când trebuie să-şi voteze lor măriri de lefuri şi alte avantaje. Ţara a intrat într-un cerc vicios din care nu va ieşi în curând. Sunt comunităţi locale care vor trage obloanele la primării pentru că, din „inteligenţa” lui Dragnea au ieşit nişte catastrofe de calcule. Iar administraţiile locale nu au bani să funcţioneze. Pe cine interesează? Ei au lefuri? Au. Şi aşa, din vacanţă în vacanţă, mai trece un an, vin acuşi sărbătorile de iarnă, se mai dă o pomană, un ajutor social, iar stomacul mulţimii se umple. Iar „domnii” pot sta în vacanţe prelungite că poporul e liniştit. (B.V.)

Leave a Comment