Google

Urmărit de Interpol reţinut de poliţiştii de frontieră

Written on:ianuarie 5, 2022
Comments
Add One

A pierdut permisul de conducere pe care nu l-a avut niciodată

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliției de Frontieră Bivolari efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cetățean român, care conducea un autoturism, deşi nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În data de 02 ianuarie a.c., în jurul orei 09.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Bălteni, județul Iași, un autoturism, înmatriculat în România, condus de un tânăr cetățean român în vârstă de 19 de ani. Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, declarând că l-a pierdut, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. În urma verificărilor efectuate, colegii noştri au constatat că tânărul nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Certificat de pregătire profesională fals descoperit de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit în posesia unui cetăţean român un certificat de pregătire profesională ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 02 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un cetăţean român, conducător auto al unui autovehicul cu număr de înregistrare specific Bulgariei.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care a fost descoperit un certificat de pregătire profesională pentru conducători auto, cu valabilitate 10.03.2023- 10.03.2028, având imprimate datele și fotografia unei alte persoane de sex masculin, cetăţean din Republica Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noştri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic.

Cetăţeanul a declarat că a primit documentul în gara din Chişinău de la un conaţional a cărui identitate nu o cunoaşte şi trebuia să-l predea unei alte persoane cu care urma să se întâlnească în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Urmărit de Interpol reţinut de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit la controlul de frontieră un cetăţean din Republica Moldova care era urmărit de Interpol.

În data de 01 ianuarie a.c., în jurul orei 17.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România,  un cetăţean din Republica Moldova, pasager al unui autocar ce efectua o cursă regulată Chişinău – Cehia. La controlul de frontieră s-a constatat că persoana figurează în bazele de date Interpol, pe numele acestuia fiind emisă o alertă emisă de autorităţile din Ucraina pentru infracţiuni asupra persoanei. Persoana în cauză a fost preluată de un echipaj al Inspectoratului Poliţiei Judeţului Botoşani.

Depistat la volan, cu dreptul de a conduce suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În data de 01 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00, în timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești– I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, în localitatea de frontieră Vlădești, județul Galați, un autoturism, condus de un gălățean, în vârstă de 54 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, bărbatul nu a prezentat permisul de conducere, motiv pentru care polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat,  ca urmare a comiterii unor abateri la regimul rutier.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Leave a Comment