Google

Urmarire, focuri de arma, tigarete de contrabanda confiscate

Written on:aprilie 30, 2014
Comments
Add One

pol frontiera langa aro in campIn dimineata zilei de 28 aprilie, politistii de frontiera din cadrul S.P.F Dorohoi au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, in jurul orei 13.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, in localitatea de frontiera Baranca, un autoturism marca Mitsubishi Pajero, despre care politistii de frontiera detineau informatii ca transporta tigari de contrabanda.

Conducatorul auto a ignorat semnalele efectuate de catre lucratorii nostri, continuandu-si deplasarea in mare viteza spre localitatea Ibanesti. Imediat, au procedat la urmarirea masinii folosind semnalele acustice si luminoase iar in localitatea de frontiera Dumbravița, polițiștii de frontiera au incercat oprirea autoturismului.

Șoferul nu a ținut cont de semnalele regulamentare efectuate de lucratorii nostri si a acrosat cu mașina autospeciala Poliției de Frontiera. Ca urmare a impactului, autospeciala Poliției de Frontiera a fost avariata in partea stanga, iar jeepul urmarit, inmatriculat in Anglia, s-a rasturnat.

Barbatul aflat in Jeep a incercat sa fuga peste campul din apropiere.

Pentru reținerea sa, polițiștii de frontiera au fost nevoiți sa faca uz de armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de arma in plan vertical, cu respectarea reglementarilor legale, fara a rezulta victime sau pagube materiale.

Politistii de frontiera au solicitat prin serviciul 112 un echipaj SMURD, pentru a se asigura cu privire la starea de sanatate a persoanei in cauza, care nu a avut nevoie de ingrijiri medicale de specialitate.

La controlul efectuat asupra masinii, au fost descoperite aproximativ 12 colete cu tigari care au fost ridicate in vederea confiscarii, iar barbatul a fost condus la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

 

Leave a Comment