Google

Unul beat si altul fara permis

Written on:august 22, 2014
Comments
Add One

Masina in vamaPe 20 august, polițiștii au întocmit dosare penale pe numele a două persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

În după-amiaza de 20.08.2014, la numărul de urgență 112, am fost sesizați despre producerea unui accident de circulație în municipiul Huși, pe strada Huși – Stănilești.

Polițiștii Biroului Rutier Huși au efectuat cercetarea la fața locului, stabilind următoarele:

În timp ce T.Vasile, de 62 ani, domiciliat în municipiul Huși, conducea un autovehicul din direcția Stănilești către Huși, în apropierea unei societăți comerciale, a accidentat o fetiță de 7 ani, din județul Mureș. Aceasta s-a angajat în traversarea străzii în mod neregulamentar, de la stânga la dreapta (având în vederea sensul de deplasare al autovehiculului).

Victima a fost transportată la Spitalul municipal Huși, unde a fost diagnosticată cu ,,politraumatism prin accident rutier, plaga tăiată la nivelul scalpului”, fiind transferată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea obținută fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Huși, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Poliţia rutieră atrage încă odată atenţia conducătorilor auto asupra faptului că alcoolul şi volanul sunt incompatibile. Atunci când se consumă băuturi alcoolice, se instalează o stare de euforie şi bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor şi riscurilor ce apar în trafic şi astfel se comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie. Conducătorii auto conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele, situaţii care pot determina oricând producerea unor accidente de circulaţie nedorite.

În acest an, în judeţul Vaslui s-au produs 12 accidente de circulaţie pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Aceste accidente au avut drept consecinţe 1 persoană rănită grav şi 20 rănite uşor. Anul trecut s-au produs 9 astfel de accidente de circulaţie, soldate cu 2 persoane decedate, 8 rănite grav şi 6 rănite uşor.

Fara permis

În ziua de 20.08.2014, polițiști din cadrul Postului de Poliție Berezeni, în cooperare cu polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, au oprit pentru control un autoturism pe DJ 244 C, în localitatea Mușata. Conducătorul acestuia a fost identificat în persoana lui D. Alexandru, de 24 ani, din localitatea Satu-Nou, comuna Berezeni.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date privind posesorii de permise de conducere, polițiștii au constatat că D. Alexandru nu posedă un astfel de document. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (faptă care se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani).

Leave a Comment