Google

Unitățile de măsură din Justiția română

Written on:martie 11, 2019
Comments
Add One

Așa cum relatam și într-un articol anterior, Securitatea lui Ceaușescu era minciună pe lângă serviciile secrete „democratice”. Milioane de români sunt ascultați zilnic pe motive de siguranță națională. Se cheltuie sume enorme pentru a condamna, de exemplu, o așa zisă infracțiune de abuz în serviciu care nu a produs vreo pagubă statului, adică celor mulți. Învinuitul este condamnat cu suspendare până la urmă pentru ca DNA să-și motiveze cheltuielile enorme făcute cu mișcări de trupe, cu arestarea omului, cu ascultarea telefoanelor, dar în realitate fapta nu există. Milităm, alături de toți românii normali, pentru o justiție corectă, care să descopere hoții, corupții, care să recupereze banii pe care corupții și i-au însușit, dar ce vedem zi de zi nu este justiție. Poporul este îndobitocit cu televizorul, unde privește numai cătușe televizate, descinderi, mascați, ca în final să afle că omul sau oamenii arestați nu sunt vinovați. Aproape jumătate dintre dosarele întocmite de către DNA în era Koveși au „beneficiat” de achitare în instanțele de judecată. De ce au cheltuit procurorii DNA sume imense și au creat prejudicii morale irecuperabile unor oameni dacă n-aveau probe?

Venim astăzi când fosta șefă a DNA primește cadou vreo două dosare penale întocmite de foștii subalterni, tot așa cum se întocmeau pe vremea când era „pe val”. Individa spun că e cea mai corectă dintre corecți. De-a lungul timpului, începând cu Adrian Năstase, toți au spus că-s nevinovați. Corect vorbind, Năstase a fost acuzat de fapte cam trase de păr. În cazul Codruței este posibil să existe același scenariu sau nu.

„Am contestat această activitate pentru că nu am fost citată legal, nu mi s-a respectat niciunul dintre drepturi. Spun că nu am comis niciuna din aceste fapte. Sunt fabulații pe care eu mă străduiesc să le clarific cât mai repede posibil. Nu pot să mă apăr pe un proces verbal de aducere la cunoștință a unei învinuiri”, spunea Laura Codruţa Kovesi, pe 7 martie 2019, la ieșirea de la SIIJ.

Toți spun că sunt nevinovați. Ultima, dar nu cea din urmă, fosta șefă a DNA invocă tratamentul și drepturile despre care spune că nu i-au fost respectate. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.

Leave a Comment