Bătălia electorală capătă valențe dramatice. Minciunile curg, scandalurile se înmulțesc, iar poporul prostit cu televizorul înghite cam orice i se livrează.

Au fost surprize deosebite în 2020, dar în 2024 va fi și mai rău. Minciunile împrăștiate de USR în 2020 sunt nimicuri pe lângă rahatul împrăștiat anul acesta de AUR. O spun apropiați ai liderului dictator George Simion. Acesta e acceptat de cei noi veniți în partid, adică de cei mai puțin pregătiți, așa cum erau șomerii useriști în 2020, în timp ce membrii cu studii, cu cariere solide se opun modului dictatorial de a conduce a lui Simion, dar și ilegalităților pe care le face la scară mare. Acestea sunt problemele lor și vor plăti, probabil, cândva. „Ce, useriștii au plătit pentru hoțiile pe care le-au făcut ca miniștri? Sau pentru minciunile cu <<fără penali în funcții publice>>? Ei au câștigat voturi cu minciuna fără penali și cu cealaltă privind pensiile de serviciu ale magistraților pe care le-au numit speciale. Sunt minciuni dovedite, dar mai sunt din păcate oameni care le cred. La fel se întâmplă cu partidul lui Simion. Face scandal, face așa zise proteste, doar pentru a câștiga voturi și va câștiga, că poporul crede”, ne spunea recent un profesionist cu o carieră solidă.

Cu ceva timp în urmă câțiva parlamentari de-ai lui Simion au spus clar că la toate acțiunile AUR se învârt mulți bani negri, iar aceste acțiuni sunt făcute pentru voturi. De fapt s-a văzut în multe situații comportamentul deviant al liderului AUR. Cine i se opune ia bătaie sau primește amenințări. Simion arată că totul i se cuvine. Astăzi. Mâine se va vedea!

Unele partide mai mici care s-au aliat cu AUR dau bir cu fugiții acum. Încă un aspect este important de precizat și anume că AUR a cheltuit din bugetul de stat într-un an 2,5 milioane de euro pentru scandalurile pe care le-a organizat și alte activități de partid. De ce să plătească cei mulți pentru mizeriile lui Simion și pentru dorința acestuia de a venit la putere, adică la bani mulți din bugetul de stat? Omul vine de la 2.000 de lei salariu lunar și e normal să vrea să primească 20-30.000 euro lunar! A fost angajat fictiv la un SRL oarecare timp de zece ani cu 2.000 de lei lunar! Acesta este cel mai „prolific” om politic român. Acesta este „salvatorul” României!

Să revenim însă la candidații care se vor bate pe primăriile din Moldova, dar și pe salariile foarte mari din Parlamentul European.

Începem cu capitala Moldovei. Aici e clar că Mihai Chirica, actualul primar va mai câștiga un mandat. Are câteva dosare penale ajunse în instanțele de judecată pentru că ar fi eliberat autorizații de construcție în anumite situații. Sunt discutabile spețele pentru că în toate localitățile din Moldova, cu precădere în orașe, întâlnim construcții ridicate haotic. Proprietarii acelor clădiri au obținut autorizații cu șpagă, altfel este imposibil de explicat cum se acordă autorizații pentru construcții care încalcă toate normele legale. Asta înseamnă că mai toți primarii de orașe sunt în aceeași „barcă” cu Mihai Chirica, dar de „căzut” o să cadă doar cine „vine la zar”. La zarul politic, evident. E clar, așadar, că primarul Mihai Chirica mai ia un mandat în fruntea ieșenilor, pe principiul că se va alege răul cel mai mic. Contracandidații lui Chirica sunt de mâna a treia, așa că e imposibil de crezut că ieșenii îl vor  vota pe Marius Bodea sau pe Cossete Chichirău ori pe alții de teapa lor. La Iași, PSD stă foarte rău pentru că după ieșirea din scenă a „greilor” cei rămași în urmă s-au certat mereu pe funcții și rezultatul se vede. PSD duce lipsă de un candidat cu anvergură în capitala Moldovei.

La Consiliul Județean Iași va fi bătălie mare. Costel Alexe este cel mai slab președinte și candidat din toate timpurile. Alexe l-a întrecut la tâmpenii și pe „celebrul” Cristian Adomniței, care voia să pună camere de filmat și la closetele instituției pentru a fi sigur că toți sunt cu el. Cu toate acestea este candidatul PNL la șefia CJ Iași, deci are un sprijin foarte serios, mai ales că PNL are mulți primari în județ. Dinspre PSD cam bate vântul. Maricel Popa, un „afacerist” de carton specific democrației românești, a dus în derizoriu acest partid la Iași. El ar vrea să mai candideze o dată la șefia CJ, dar și singur dacă ar candida ar ieși pe locul secund. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.