Google

Una caldă și alta rece la Vulturești, județul Vaslui

Written on:mai 4, 2022
Comments are closed

Comuna Vulturești din județul Vaslui, traversată de drumul național Vaslui-Roman, a beneficiat de câteva investiții în urmă cu ceva timp. La începuturile aventurii de primar Costică Anton a făcut câte ceva prin satele comunei Vulturești. Chiar era lăudat. Apoi a trecut la cele „obișnute”. Adică la „manevre” fel de fel. Așa se face că a fost „găbjit” și trimis acasă. Adică la prășit cum spune moldoveanul. Omul făcea agricultură înainte de a ajunge primar și instituțiile statului l-au trimis înapoi la activitatea proprie. Acum se aude că vrea iar o funcție publică, de unde să curgă ceva dacă nu pică. Spuneam că în primii ani s-a „mișcat” puțin, dar după ce a prins vechime în fotoliul de primar s-a apucat, ca orice om „gospodar”, să facă pentru el și familia lui. Comuna mergea și fără el, drept dovadă că după ce a fost dat afară din fotoliul de primar treburile au mers la fel ca și înainte. La ultimele alegeri a venit în fruntea comunei un „gospodar” de tot râsul dacă n-ar fi de plâns. Despre comună este vorba bineînțeles și nicidecum despre omul ales primar. Anton a fost galben până în vârful ungiilor de la mâini și apoi cică s-a trecut la „ciuma roșie” ca să mai prindă vreun ciolănel politic de ros. Ultimii patru ani, înainte de alegerile din 2020, au fost cam grei pentru comuna Vulturești, dar după e și mai jale. Primarul ales în 2020 stă, zice el, doar prin comună, adică pe teren, cum spun toți funcționarii care merg să-și rezolve problemele personale. Are atâta treabă de iese fum în urma lui cât de repede se deplasează. Când te uiți în jur însă totul trage spre paragină. Boscheți cât omul aproape te întâmpină când intri în comună și-n afară de câteva stații de autobuz, făcute, probabil, cu „interesul” de rigoare, tragi cu pușca să mai descoperi vreo realizare „măreață”. Omul însă e pe teren, deci muncește de „rupe de pe el”. Pentru cine, știe doar el!

Zona gării Buhăiești este ca după trecerea frontului. Ce contează? Mai este până la următoarele alegeri. Peste doi ani va începe și primarul de la Vulturești vreo lucrare ca să mai fie votat pentru încă patru ani.

Făcând o comparație, unele sate aruncate prin pădurile Bârnovei sunt mult mai dezvoltate. Acolo se construiesc case noi pentru că sunt utilități, sunt drumuri, deci zona arată că are viitor. Prin comuna Vulturești este mai greu să găsești construcții noi, cu excepția zonei de centru. Când oamenii văd că un primar face „bișnițuri” și e dat jos din funcție de către instituțiile statului, iar cel care îi urmează „stă pe teren” ca să se obișnuiască cu „bișnițurile”, că și el om, apoi ce curaj să mai aibă? Până să se „cearnă” oamenii de prin fruntea administrațiilor locale mai durează și de aceea unele comunități se dezvoltă în timp ce altele mai așteaptă.

Sorry, the comment form is closed at this time.