Google

Un sediu faraonic pentru un baron local nerecunoscut în partea de sus a societății

Written on:mai 15, 2021
Comments
Add One

Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar. Ce-i lipsește frustratului? Recunoaștere publică și pentru a fi în față mereu cu orice iese ca păduchele în frunte.

Mare frustrare se adună în unii indivizi din cauza faptului că sunt trecuți cu vederea. Ei vor să facă parte din pătura de sus a societății, dar e cam greu să înțeleagă, la mintea lor, că pentru asta ai nevoie să înveți mult și să muncești mult. Dacă ai învățat de tractorist apoi stai acolo, pe treapta ta socială. Funcția de ales local azi o deții, pentru că ai „dat bine” la electorat și la cei care numără voturile, iar mâine este posibil să vină altul în acea funcție.

Ca să aibă recunoaștere publică asemenea specimene își ridică ditamai căsoaiele, de neam prost cum spun unii mai glumeți, alții dacă sunt în funcții publice fac sedii faraonice la instituțiile pe care, vremelnici, le conduc, ca să aibă oamenii cum să se uite-n oglindă din fotoliile de baroni.

Când glodul încă face legea în comua Hoceni, primarul Vasile Țabără se împăunează cu sediul primăriei, o construcție care a costat „doar” 3,5 milioane de lei. Fără sediu ultramodern și birou ultraluxos primarul Vasile Țabără făcea mătreață, probabil.

Pentru cei care nu știu precizăm că Hoceniul este o comună cu aproape 3.000 de oameni, pe hârtie, că-n realitate sunt vreo 2.000 de oameni, situată departe de vreun drum important unde în afară de câteva dughene este imposibil să vorbești de investiții private care să aducă venituri la bugetul local.

Un reportaj amplu citiți în regionalul Informatorul Moldovei, ediția print. Tot acolo găsiți ce ispriăvi au mai făcut aleșii locali de prin Moldova.

Leave a Comment