Google

Un hoţ din Bârlad s-a întors după gratii

Written on:martie 8, 2014
Comments
Add One

puscarie aPolițiștii bârlădeni au reținut pentru 24 ore un bărbat de 40 ani, din municipiul Bârlad, care, în perioada noiembrie 2013- martie 2014, a săvârșit mai multe infracțiuni de furt. Instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au probat activitatea infracțională a lui C. Toporaș, de 40 ani, din municipiul Bârlad, care a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de furt calificat. Astfel, s-a stabilit că în ziua de 21.11.2013, acesta si un minor de 16 ani au sustras 2 porți din sârmă tip plasă, 3 plase din sârmă în lungime totală de aproximativ 7,5 metri și 2 țevi metalice, aparținând unei femei din municipiul Bârlad, în valoare totală de aproximativ 250 lei.

La data de 05.02.2014, au fost sustrase 14 console din metal ce susțineau gardul împrejmuitor al unei societăți comerciale din municipiul Bârlad, în valoare de 500 lei. Și de această dată a fost implicat C. Toporaș, care, prin escaladare, a pătruns în sediul societății comerciale în cauză. El este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În ziua de 09.02.2014, împreună cu N. Gheorghe, C. Toporaș a pătruns prin efracție în incinta unei centrale termice din localitatea de domiciliu. Cei 2 au reușit să-și însușească pe nedrept 2 uși metalice, în valoare de 600 lei. În momentul în care N. Gheorghe transporta ușile, a fost oprit de politisti din cadrul Poliției municipiului Bârlad și întrucât acesta nu a putut justifica proveniența bunurilor, a fost condus la sediul poliției pentru verificări.

La data de 05.03.2014, în calitate de complice, C. Toporaș a mai participat la săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, ajutându-l pe un tânăr de 16 ani să sustragă, prin escaladare, 2 rame din metal, în valoare de 400 lei, din curtea unei centrale termice din municipiul Bârlad.

Prejudiciul cauzat prin aceste furturi a fost recuperat în proporție de 80 %, bunurile sustrase fiind înapoiate părților vătămate. C. Toporaș este cunoscut cu antecedente penale pentru infracțiuni similare, fiind liberat din penitenciar în cursul lunii iunie 2013.

Leave a Comment