Google

Un „gospodar” din Tacuta Vaslui traia cu fata vitrega de numai 13 ani

Written on:august 5, 2014
Comments
Add One

droguriUn bărbat, în vârstă de 40 ani, din comuna Tăcuta a fost reținut de polițiști, fiind cercetat pentru comiterea a două infracțiuni, săvârșite asupra unei minore în vârstă de 13 ani, aflate în îngrijirea acestuia.

În ziua de 04.08.2014, am fost sesizați de asistentul social din cadrul Primăriei comunei Tăcuta cu privire la faptul că o minoră în vârstă de 13 ani din comuna Tăcuta, satul Focșeasca, a fost victima unei infracțiuni la viața sexuală. Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au efectuat cercetări și au stabilit faptul că, în acest caz, sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de act sexual cu un minor și corupere sexuală a minorului.

Din investigațiile efectuate, a rezultat faptul că S. Traian, de 40 ani, din satul Focșeasca, comuna Tăcuta, concubinul mamei minorei, a întreținut raporturi sexuale cu minora, iar despre aceste fapte mama a aflat la sfârșitul săptămânii trecute. Infracțiunile au fost săvârșite în locuință, în perioadele în care mama lipsea pentru mai mult timp de la domiciliu.

S. Traian a fost reținut de către polițiști pentru 24 de ore și prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Astăzi, bărbatul urmează a fi prezentat și la Judecătoria Vaslui cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracțiunilor de act sexual cu un minor și coruperea sexuală a minorilor.

Cu privire la acest eveniment au fost sesizați și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui, iar față de mamă și cei cinci minori, cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani, a fost luată o măsură de protecție, prin internarea într-un centru de specialitate.

Pentru infracțiunea de act sexual cu un minor aflat în îngrijirea făptuitorului, pedeapsa prevăzută de Codul Penal este închisoarea de la 3 la 10 ani.

(Biroul de presa al IPJ Vaslui)

Leave a Comment