Google

Un Chrysler căutat in Italia descoperit de poliţiştii de frontieră vasluieni

Written on:octombrie 9, 2014
Comments
Add One

ROMANIA-EU-POLICE-BORDER-ALBITAPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa – ITPF Iaşi au intocmit lucrare penală unui bărbat, care conducea un autoturism marca Chrysler ce figura ca bun căutat in vederea confiscării de către autorităţile italiene.

In data de 07 octombrie a.c., in Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, S.R., avand dublă cetăţenie romană şi R. Moldova, in varstă de 32 de ani, care conducea un autoturism marca Chrysler 300C Touring.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul aparţine unei firme de leasing din Italia, iar utilizator era un cetăţean italian F.A.P. La solicitarea lucrătorilor noştri S.R. nu a putut prezenta niciun document din care să rezulte că firma de leasing şi-a dat acordul ca autoturismul să părăsească teritoriul Italiei.

Avand suspiciuni cu privire la provenienţa autoturismului, poliţiştii de frontieră au contactat firma de leasing, iar reprezentanţii acesteia au confirmat că mijlocul de transport nu avea dreptul să părăsească teritoriul Italiei. Totodată, aceştia au facut o plangere la autorităţile italiene, care la scurt timp au emis o alertă pentru autoturismul in cauză, ca fiind bun căutat in vederea confiscării.

In legătură cu cele constatate, S.R. a declarat că la inceputul lunii octombrie aflandu-se in localitatea Parma, Italia, l-a contactat pe cetăţeanul italian F.A.P., căruia i-a cerut să-i imprumute un autoturism in vederea deplasării in Republica Moldova pentru a-şi rezolva nişte probleme personale. Cetăţeanul italian a fost de acord să imprumute autoturismul marca Chrysler 300C Touring şi i-a inmanat lui S.R. o procură notarială prin care il imputernicise să deţină, să folosească, să vandă, să inchirieze şi să radieze din circulaţie autoturismul.

In cauză poliţiştii de frontieră au intocmit lucrare penală sub aspectul săvarşirii infracţiunii de furt.

Autoturismul in valoare de 155.000 lei a fost indisponibilizat in vederea continuării cercetărilor.

Leave a Comment