Google

Un cetăţean din Turkmenistan retinut la malul Prutului

Written on:septembrie 4, 2014
Comments
Add One

PrutPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti- ITPF Iasi au depistat şi reţinut un cetăţean din Turkmenistan care intenţiona să intre ilegal in Romania.

In data de 02 septembrie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au fost informaţi telefonic de către autorităţile de frontieră din Republica Moldova despre faptul că au observat o persoană care se indrepta inot spre teritoriul Romaniei.

A fost declanşată o acţiune specifică, in urma căreia poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat, la scurt timp, pe malul raului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Frumuşiţa, persoana in cauză. Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea acesteia şi au constatat că aceasta nu are documente de identitate asupra sa şi nu vorbeşte limba romană.

In vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor persoana a fost condusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti.

In urma verificărilor specifice efectuate impreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova şi din declaraţiile bărbatului, colegii noştri au stabilit că acesta este un cetăţean din Turkmenistan, in varstă de 44 de ani, care a trecut inot raul Prut cu intenţia de a intra ilegal in Romania, urmand ca ulterior să se deplaseze in Germania in vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au intocmit persoanei lucrare penală sub aspectul săvarşirii infracţiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar la finalizarea cercetărilor a fost predată autorităţilor de graniţă ale statului vecin in baza acordurilor in vigoare.

Leave a Comment