Google

Un apartament din Barlad a luat foc

Written on:ianuarie 22, 2015
Comments
Add One

barlad blocÎn cursul zilei de miercuri 21 ianuarie, la ora 12.59, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament de pe strada Carpaţi din municipiul Bârlad.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Bârlad, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autoscară mecanică. În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în balconul apartamentului, unde proprietarul avea aparatul de gătit. Flăcările au distrus elementele din plastic ale hotei, cablul de alimentare şi au degradat partea superioară a aragazului, blatul unei mese din lemn amplasată lângă aragaz, fereastra tip termopan din balcon şi centrala termică. Intervenţia prompă a pompierilor a limitat incendiul la nivelul balconului, fără a afecta celelalte camere din apartament, incendiul fiind lichidat în circa trei minute din momentul sosirii la faţa locului a pompierilor.

Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat. Pentru evitarea unor evenimente asemănătoare, pompierii militari reamintesc o serie de măsuri de prevenire a incendiilor produse în bucătării, astfel: menţineţi permanent curăţenia şi ordinea, ca de exemplu: se curăţă petele/scurgerile de grăsimi/ulei, se amenajează cutii pentru cârpele îmbibate cu grăsimi, separat de cele pentru resturi de ţigări, se păstrează cârpele de lucru departe de sursele de aprindere; aparatele electrocasnice de tipul cafetierelor, fripteuzelor, cuptoarelor cu microunde şi alte similare se utilizează conform instrucţiunilor producătorilor şi se deconectează întotdeauna de la priză, atunci când nu sunt folosite; Se interzice:folosirea mijloacelor şi dispozitivelor termice de preparare a hranei, cu defecţiuni, improvizaţii ori fără supraveghearea şi respectarea instrucţiunilor specifice de apărare împotriva incendiilor; lăsarea produselor alimentare/culinare, precum şi ulei/grăsime, alcool, care prezinţă pericol de incendiu, în apropierea sau pe sursele de aprindere; lăsarea nesupravegheată a mijloacelor şi a dispozitivelor termice de preparare a hranei.

Leave a Comment