Google

Un analfabet mai analfabet și ticălos decât toți analfabeții la un loc

Written on:octombrie 14, 2021
Comments
Add One

S-a auzit ultimul strigăt al primului ministru aflat în agonie. Cu o zi înaintea adoptării moțiunii de cenzură, care l-a lăsat fără puteri pe analfabetul premier, dar în fruntea guvernului ca interimar până se va scărpina undeva Iohanis, Florin, marele Florin de care râdeau până și copiii când a fost ales prima dată candidat de sacrificiu la funcția de premier, a promis primarilor liberali bani, iar salariaților, plătiți cu salariul minim pe economie, 20 de lei în plus pe lună, ca să-și mai salveze din onoarea nereperată. Suta de lei fluturată în decembrie 1989 de regimul comunist era boierie în raport cu promisiunle lui Florin.

E ultimul strigăt al unui disperat. Omul chiar a prins gust de funcții, iar Iohanis, care adoră să aibă multe slugi, îi întreține iluziile. Funia s-a apropiat de par. Asta simte până și analfabetul Câțu. După ce a spus despre un popor întreg că-i analfabet funcțional, superman Florin aruncă promisiuni în stânga și-n dreapta, dar și amenințări. Crede că va scăpa. Peste 90 la sută din populație identifică bine principalul vinovat pentru prețurile care au explodat, pentru înghețarea tuturor veniturilor, pentru haosul din sănătate, el trotuși o ține pe a lui. E superman.

Apoi, o altă anomalie trăiesc românii astăzi. Este primul guvern de după 1990 care se duce-n cap după doar câteva luni de guvernare. De regulă, românii au acordat cam un an ca perioadă de grație oricărui guvern. Câțu însă e luat în șuturi, alături de protectorul său de la Cotroceni, la nici un an de la numirea ca premier.

În termeni reali, veniturile au căzut brusc grație guvernării de dreapta. Toți, de la toate ministerele au tăiat, au înghețat, au disponibilizat personal, de parcă guvernul de dreapta a fi fost pus acolo să desființeze România. Pe de altă parte toți, fie că vorbimd e PNL, USR sau UDMR, și-au angajat amantele și rudele în posturi la stat pe lefuri foarte mari. Chiar și în starea de urgență liberalii au angajat mii de slugi politice în posturi plătite foarte bine la stat.

Veniturile populației au căzut în prăpastie, iar prețurile au urcat la cer. Mulți români vor „face” frigul iarna aceasta. După cum aminteam și cu altă ocazie, multe comunități locale au proiecte pentru aducțiune de gaz metan. Gazul ar fi permis românilor de la sate să se încălzească mult mai ieftin. Cu asemenea probleme create chiar de ei, arătând clar că lucrează împotriva românilor, Câțu se joacă de-a guvernarea. Atitudinea lui din ultimele zile e de-a dreptul scandaloasă. După ce au măsluit datele ca să țină congres cu 5.000 de oameni, fără să respecte vreo regulă și cică ei sunt aleși locali, acum Câțu a trimis polițiștii și jandarmii să amendeze populația. Mai mult de atât, Câțu spune că românii sunt analfabeți funcțional și de asta refuză vaccinul. El ce face? Ia decizii pe care le contrazice în aceeași zi, dar alții sunt analfabeți. Dacă superman spune că românii sunt analfabeți, Iohanis afirmă că statul pe care-l conduce este eșuat. Mai are cineva vreo pretenție de la acești analfabeți și ticăloși?

Vedem cu date concrete cum stă situația sub guvernarea supermanului protejat de Iohanis.

Leave a Comment