Google

Un accident mortal, nişte sandalagii după gratii şi nişte găinării de frontieră

Written on:martie 2, 2015
Comments
Add One

BMWO femeie a decedat într-un accident rutier ce a avut loc la intrarea în municipiul Vaslui dinspre Bacău. Polițiștii desfășoară activități pentru stabilirea identității acesteia.

În seara de 01.03.2015, un conducător auto a sesizat la Numărul Unic de Urgență 112 faptul că a fost implicat într-un accident de circulație pe DN 2 F, la intrarea în municipiul Vaslui.

La locul producerii acestuia s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui și specialiști criminaliști, care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit următoarele:

Richard, de 33 ani, din municipiul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism din direcția Rediu către Vaslui, a acroșat un pieton care se deplasa pe partea carosabilă. Urmare a leziunilor grave suferite, victima a decedat la scurt timp de la producerea accidentului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Polițiștii au testat cu aparatul etilotest conducătorul auto, rezultând faptul că acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Victima accidentului este o femeie în vârstă de aproximativ 35-40 ani, are părul negru, tuns scurt, ochi căprui. Ca semn particular, aceasta are scris pe partea exterioară a antebrațului stâng numele „RELU”. În seara respectivă, femeia era îmbrăcată cu geacă tip blue-jeans bleumarin, bluză trening albă cu înscrisul „Puma”, pulover de culoare bej, pantaloni tip blue-jeans de culoare neagră, iar în picioare purta pantofi sport din pânză de culoare gri, cu inscripția „Veer”. Persoana în cauză nu avea asupra sa bunuri sau documente.

În situația în care aveți date care să ne ajute la identificarea victimei acestui accident, vă rugăm să contactați cea mai apropiată unitate de poliție sau să apelați la 112!

Trei scandalagii din Bogdăneşti-Vaslui au ajuns după gratii

Poliţiştii au acţionat pe linia identificării persoanelor urmărite în temeiul legii. Trei bărbaţi din comuna Bogdăneşti, condamnaţi la executarea unor pedepse cu închisoarea, au fost conduşi la penitenciar.

În ziua de 01.03.2015, trei mandate de executare a pedepsei închisorii au fost puse în aplicare de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad şi Secţiei de Poliţie Rurală 7 Banca. Acestea au fost emise de Judecătoria Bârlad, pe numele a trei bărbaţi: C. Mihăiţă, de 32 ani, C. Daniel, de 30 ani şi P. Marian, de 32 ani, toţi din satul Unţeşti, comuna Bogdăneşti, condamnaţi fiecare la pedeapsa de 3 ani şi 10 luni închisoare, pentru o faptă săvârşită în anul 2011.

Cei trei au pătruns fără drept în curtea locuinţei unei familii din comuna Bogdăneşti, având asupra lor obiecte contondente. Au lovit mai multe persoane şi au tulburat grav ordinea şi liniştea publică.

Întrucât după pronunţarea hotărârii de condamnare persoanele care au participat la conflict s-au sustras executării pedepsei dispuse, au fost date în urmărire naţională şi internaţională. În ziua de 01.03.2015, C. Mihăiţă, C. Daniel şi P. Marian au fost identificaţi şi reţinuţi de către poliţişti pe raza municipiului Bârlad.

Aceştia au fost conduşi la penitenciar, în vederea executării pedepselor dispuse de către instanţa judecătorească.

BMW declarat furat din Ungaria, descoperit la Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au întocmit lucrare penală unui bărbat care încerca să scoată din ţară un autoturism marca BMW declarat furat din Ungaria.

În data de 28 februarie a.c., în jurul orelor 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, Alan F., cetăţean al Marii Britanii, în vârstă de 64 ani, conducând un autoturism marca BMW 730D, înmatriculat în România.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul în cauză figurează ca fiind furat din Ungaria.

Cu privire la cele constatate, Alan P. a declarat că a achiziţionat autoturismul în a doua jumătate a anului trecut, de la un cetăţean român şi că în momentul achiziţionării, fostul proprietar i-a adus la cunoştinţă faptul că autoturismul în cauză a avut nişte probleme în Ungaria, dar că au fost rezolvate.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celui în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Autoturismul, în valoare de 55.625 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării şi definitivării cercetărilor.

Autoturism radiat din circulaţie în Lituania depistat de poliţişti de frontieră gălăţeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au întocmit lucrare penală pe numele unui cetăţean din R. Moldova, care conducea un autoturism care figura ca fiind radiat din circulaţie de către autorităţile din Lituania.

În data de 28 februarie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, Eugeniu B., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism marca BMW înmatriculat în Lituania.

Existând suspiciuni cu privire la înmatricularea autoturismului, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea unor verificări specifice în urma cărora au constatat că acesta figura ca fiind radiat din circulaţie de către autorităţile lituaniene.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele tânărului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Lucrare penală pentru conducerea unui autoturism cu permisul suspendat

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au întocmit lucrare penală unui bărbat care conducea un autoturism deşi avea acest drept suspendat.

În data de 28 februarie a.c., s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român M. A., în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism marca Dacia Logan.

La controlul de frontieră la solicitarea lucrătorilor noştri bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul are permisul de conducere suspendat din luna iulie 2014.

Pe numele bărbatului, poliţiştii de frontieră gălăţeni au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

Depistat în trafic la volanul unui autoturism deşi consumase băuturi alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat, în trafic, un bărbat conducând un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice şi a distrus cu autoturismul grilajul unui monument.

În data de 01 martie a.c., în jurul orei 21.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, pe timpul executării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control în zona de competenţă, au observat pe D.J. 242 un autoturism marca Ford, care se deplasa sinusios pe carosabil.

Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi identificarea conducătorului auto, care s-a dovedit a fi cetăţeanul român V. T. în vârstă de 33 de ani şi care pe timpul verificărilor emana o puternică halenă alcoolică. Totodată poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul a distrus grilajul monumentului dedicat eroilor din centrul comunei Folteşti.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Rutiere Târgul Bujor unde a fost testat cu aparatul etilotest Dragger, rezultând o alcoolemie de 1,05 mg/l în aerul expirat.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge şi distrugere.

20 de kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, doi cetăţeni români care transportau cantitatea de 20 de kilograme de peşte, fără a deţine documentele legale.

În data de 01 martie a.c., o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, aflată în misiune, a oprit pentru control pe direcţia localităţii de frontieră Stoicani un atelaj hipo în care se aflau doi bărbaţi.

Trecându-se la legitimarea celor doi bărbaţi, poliţiştii de frontieră au constatat că aceştia sunt cetăţeni români în vârstă de 24 respectiv 48 de ani, ambii cu domiciliul în comuna Folteşti, judeţul Galaţi.

Procedându-se la verificarea atelajului hipo, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 20 de kilograme de peşte din speciile crap şi ştiucă şi o plasă tip voloc, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente legale.

În urma cercetărilor efectuate cei doi au declarat că au sustras peştele dintr-un lac al Fermei de Dezvoltere Piscicole – Cotul Chiului cu ajutorul plasei descoperite.

Cantitatea de peşte, în valoare de 450 de lei a fost predată pe bază de proces verbal unui reprezentant al Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi, iar plasa a fost ridicată în vederea confiscării.

Celor doi bărbaţi, poliţiştii de frontieră le-au întocmit lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit şi deţinerea oricăror unelte de pescuit de către persoanele neautorizate.

Autoturism radiat din circulaţie descoperit de poliţiştii de frontieră ieşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au întocmit lucrare penală unui bărbat care conducea un autoturism radiat din circulaţie şi pentru care a prezentat la controlul de frontieră documente false.

La sfârşitul săptămânii trecute s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei, Eugeniu S., de 32 de ani, cu cetăţenie română şi Republica Moldova, la volanul unui autoturism marca BMW X5, înmatriculat în Italia.

Existând suspiciuni cu privire la documentele prezentate la control, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că autocolantul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice este fals, iar autoturismul figureză ca fiind radiat din circulaţie din luna octombrie a anului trecut.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că autocolantul este fals şi că autotusimul figurează ca fiind radiat din circulaţie.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

Leave a Comment