Google

Trei cetateni sirieni opriti din drumul ilegal spre Germania

Written on:aprilie 26, 2015
Comments
Add One

pol frontiera sirieniPolitistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni – I.T.P.F.Iasi au depistat, in zona de responsabilitate, trei cetateni sirieni care au incercat sa intre ilegal in Romania peste raul Prut, cu intentia declarata de a ajunge in Germania.

In data de 24 aprilie a.c., in jurul orelor 22.00, in urma unei colaborari cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni au procedat la desfasurarea unei actiuni specifice, in urma careia au descoperit, pe directia localitatii de frontiera Gorban, in apropierea malului romanesc al raului Prut, trei persoane de origine afroasiatica.

Astfel, lucratorii nostri au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat ca acestea nu vorbesc limba romana si nu poseda documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor.

In urma verificarilor specifice efectuate, cu sprijinul autoritatilor din R. Moldova si din declaratiile persoanelor, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele in cauza, toate de sex masculin, sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 17 si 31 ani. Acestia au trecut raul Prut cu ajutorul unei anvelope auto, cu intentia de a ajunge in Germania.

Totodata, politistii de frontiera romani au fost informati de catre omologii moldoveni ca au depistat, pe malul moldovenesc al raului Prut, un cetatean din Republica Moldova care nu isi justifica prezenta in zona.

Politistii de frontiera au intrerupt calatoria persoanelor in cauza, carora le-au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a forntierei de stat si le-au predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin pentru continuarea cercetarilor.

Leave a Comment