Google

Trei cetăţeni brăileni s-au ales cu lucrare penală pentru braconaj piscicol

Written on:ianuarie 10, 2014
Comments
Add One

pestePoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, trei bărbaţi, care pescuiau comercial fără a deţine autorizaţie.

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol au depistat şi reţinut în zona kilometrului 5, braţ Cremenea al fluviului Dunărea, două persoane de sex masculin, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat folosind o unealtă de pescuit de tip prostovol, cu care au capturat cantitatea de 10 kilograme de peşte, specia caras.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţenii români Dobre L. şi Constantin S., în vârstă de 49 respectiv 44 ani.

Câteva sute de metri în aval, lucrători din cadrul aceluiaşi sector l-au depistat pe numitul Costel M. în vârstă de 38 de ani, care pescuia neautorizat, cu ajutorul unei unelte de pescuit de tip prostovol.

Colegii noştri au ridicat în vederea continuării cercetărilor cele două unelte de pescuit, iar cantitatea de peşte a fost predată unei unităţi de profil spre valorificare.

Pe numele celor trei bărbaţi, poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit lucrări penale sub aspecul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintilelor, precum şi altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Leave a Comment