Google

Trei accidente într-o zi cu 6 victime

Written on:decembrie 23, 2013
Comments
Add One

accident ceataÎn ziua de sâmbătă, în județul Vaslui au avut loc trei accidente de circulație soldate cu vătămarea corporală  a șase persoane. Cauzele acestor evenimente au fost conducerea sub influența băuturilor alcoolice, neadaptarea vitezei la condițiile de drum și traversarea neregulamentară.

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii au întocmit și dosare penale pentru cinci conducători auto care au circulat cu autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice

– În ziua de 21.12.2013, pe D.N. 24, în localitatea Muntenii de Jos a avut loc un accident de circulație, iar din cercetările efectuate la fața locului de polițiștii Serviciului Rutier au rezultat următoarele:

M.Claudiu, de 29 ani, din municipiul Cluj-Napoca, conducea un autovehicul înmatriculat în Italia, având direcția de deplasare Vaslui către Bârlad. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, dar și din cauza neadaptării vitezei într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta și în condițiile unui carosabil umed, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autovehiculul a pătruns pe sensul opus unde a acroșat două autoturisme staționate în afara părții carosabile. Ulterior, autovehiculul condus de M. Claudiu a ricoșat și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de M.Gheorghe, de 64 ani, din municipiul Vaslui, din direcția Bârlad către Vaslui.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a patru persoane: M. Gheorghe, diagnosticat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu „fractură gambă”, M. Claudiu, diagnosticat cu „policontuzii”, B.Adi, de 28 ani, din comuna Muntenii de Jos, pasager pe bancheta din spate în autovehiculul înmatriculat în Italia, diagnosticat cu „fractură claviculă” și M. Robert, 34 ani, din municipiul Vaslui, pasager pe bancheta din spate în autovehiculul înmatriculat în Italia, diagnosticat cu „policontuzii”.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest. Pentru M. Claudiu rezultatul testării a fost de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru M. Gheorghe, rezultatul a fost negativ.

Pe timpul efectuării cercetării la fața locului, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au identificat pe A.Andrei, de 28 ani, din municipiul Vaslui, care conducea un autovehicul pe raza localității Muntenii de Jos, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul obținut a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 87 alin. 1 din O.U.G 195/2002.

– În aceeași zi, pe strada Republicii, din municipiul Bârlad a avut loc un accident de circulație, soldat cu vătămarea corporală a unui pieton.

G.Cristinel, de 41 ani, din comuna Berești-Meria, județul Galați, conducea un autovehicul din direcția Vaslui către Tecuci, iar la efectuarea virajului către dreapta, în zona unei treceri pentru pietoni a acroșat o minoră de 15 ani, domiciliată în comuna Puiești. Aceasta se angajase în traversarea străzii la culoarea roșie a semaforului electric.

Victima  a fost transportată la Spitalul municipal de Urgență Bârlad unde a fost diagnosticată cu „policontuzii”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

– În dimineața de 21.12.2013, am fost sesizați la numărul de urgență 112 despre faptul că pe strada Dobrina, din municipiul Huși a avut loc un accident de circulație.

C.Dumitru, de 40 ani, din comuna Dodești, conducea o autoutilitară către centrul orașului. Într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar autovehiculul a pătruns pe sensul opus unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de B.Maria, de 25 ani, din municipiul Huși.

Din accident a rezultat vătămarea corporală  a Mariei B., diagnosticată la Spitalul municipal Huși cu „traumatism toracic”.

– Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au oprit pentru control un autovehicul care circula pe strada I.C. Brătianu. Conducătorul auto, A. Dan, în vârstă de 44 ani, domiciliat în municipiul  Bârlad, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Bârlad pentru recoltarea de probe biologice.

– B.Mihai, în vârstă de 35 ani, din municipiul Huși a fost identificat în noaptea de 21/22.12.2013, de poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Huși în timp ce conducea un autovehicul pe strada Florilor, din localitatea de domiciliu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– Pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Bârlad, a fost identificat L.Erminio, în vârstă de 43 ani, domiciliat în aceeaşi localitate, care se afla la volanul unui autoturism, deşi anterior consumase băuturi alcoolice. Poliţiştii Biroului Rutier i-au solicitat conducătorului auto să efectueze testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul obţinut fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Bârlad unde a refuzat recoltarea de probe biolegice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002.

– E.Ionel, de 24 ani, din municipiul Bârlad a fost identificat de polițiștii Biroului Rutier Bârlad în timp ce se deplasa pe un moped, pe strada Primăverii,  fără însă a poseda permis de conducere corespunzător. Pe numele tânărului polițiștii au întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere.

Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor auto asupra faptului că alcoolul şi volanul sunt incompatibile. Atunci când se consumă băuturi alcoolice se instalează o stare de euforie şi bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor şi riscurilor ce apar în trafic şi astfel se comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie. Conducătorii auto conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele, situaţii care pot determina oricând producerea unor accidente de circulaţie nedorite.

Date fiind condiţiile meteo rutiere din această perioadă, le facem conducătorilor auto următoarele recomandări:

– să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);

– să folosească în mod corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi pe cel de climatizare-dezaburire, pentru a avea vizibilitatea si a putea fi observaţi în trafic.

– să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de vehiculul dinainte pentru a putea opri in condiţii de siguranţă;

– să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

– să verifice periodic acumulatorul maşinii, pentru a nu avea surpriza neplăcută de a rămâne imobilizaţi pe drum;

– să nu bruscheze comenzile si să folosească mai ales frâna de motor;

– să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz;

Nu în ultimul rând, îi rugăm pe conducatorii auto începatori să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculelor în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari.

Leave a Comment