Google

Trainingul Lideri pentru Europa la final

Written on:decembrie 6, 2018
Comments are closed

La Iași, în perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2018, 200 de tineri, din 15 licee și 10 facultăți ieșene au fost selectați și au participat la a IV-a ediție a trainingului Lideri pentru Europa. Pe parcursul weekendului tinerii au lucrat în grupe de câte aproximativ 25 de tineri în cadrul celor 8 sesiuni de formare. În cadrul trainingului formatorii naționali și internaționali i-au informat pe tinerii participanți referitor la prioritățile Strategiei Uniunii Europene pentru Tineret, le-au prezentat oportunitățile pentru dezvoltarea lor socio-profesională. Moderatorii sesiunilor au fost specialiști în activitatea de tineret cu expertiză la nivel național și internațional și au reprezentat instituții guvernamentale și neguvernamentale din Portugalia, Polonia, Macedonia și România.

Luni, 03 decembrie 2018, la Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași tinerii s-au bucurat de reunirea în plen pentru primirea certificatelor de participare. La ceremonie au participat și cadre didactice reprezentând instituțiile educaționale partenere în proiect și trainerii naționali și internaționali. Primarul Municipiului Iași, domnul Mihai Chirica, a felicitat tinerii pentru implicare și interesul lor în dezvoltarea competențelor.

Proiectul a cuprins și alte activități adresate tinerilor din Iași sau aflați la studii în Iași: o consultare civică în rândul tinerilor despre procesul decisional, întâlniri de dialog între tineri și factori de decizie pe tema procesului decisional și workshopuri de educație civică prin metode non formale.

Asociația EuroDEMOS implementează proiectul Lideri pentru Europa – ediția a IV-a , în perioada august – decembrie 2018, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași, proiect care promovează cetățenia activă, participarea conștientă a tinerilor la dezvoltarea comunității și parteneriatul între instituții din sectorul neguvernamental, administrația publică și sectorul educațional din Iași pentru dezvoltarea activității de tineret la nivel local.

Sorry, the comment form is closed at this time.