Google

Trăim în Ţara Proştilor?

Written on:ianuarie 9, 2015
Comments
Add One

ponta„Nu cresc taxele şi impozitele în 2015”, a spus şeful Guvernului din Ţara Proştilor, dar se taxează şi copiii sau firmele „moarte”…

Prostia Omenească a lui Ion Creangă „păleşte” în comparaţie cu realităţile „profesioniştilor” din instituţiile statului român. {i cum spunea marele povestitor, mă voi duce unde oi vedea cu ochii şi dacă o să găsesc proşti mai ceva ca aici mă voi întoarce, dacă nu, nu.

Premierul Po(a)nta începe să arate din ce în ce mai mult ca o glumă proastă pentru România. Înconjurat de tineri cu „studii” prin cele „străinătăţuri, Guvernul cetăţeanului care a crescut în carieră prin mici (mari) furăciuni calcă în străchini rău de tot. Profesorul domniei sale într-ale politicii a fost copil mic pe lângă măria sa cetăţeanul ajuns în 2012 în fruntea Guvernului României. Se ştie că înainte de 2004 micii întreprinzători şi persoanele fizice sărace erau obligaţi să plătească cele mai multe taxe şi impozite la stat, dar şi amenzi pentru greşeli inventate de cei care veneau în control şi care trebuiau să-şi facă planul la amenzi aplicate.

Acum, în anul de graţie 2015, situaţia este şi mai gravă decât înainte de 2004. Atât de „conştiincioşi” sunt inspectorii fiscali din câteva judeţe ale ţării şi atât de bine au „rumegat” ordinul premierului de a strânge cât mai mulţi bani la bugetul statului încât s-au apucat să încalce legea impozitând copiii. Prin lege minorii sunt scutiţi de plata contribuţiilor la sănătate dar sunt asiguraţi. Inspectorii Fiscului din câteva judeţe ale ţării încalcă legea trimiţând somaţii de plată câtorva mii de copii, dar şi unor pensionari cu pensii de 200-300 lei. Asta e politică social democrată? Asta e politică în folosul cetăţeanului?

Dar nu numai în acele judeţe sunt neprofesionişti, slugi de partid, ca să nu le spunem tâmpiţi, la Finanţele Publice. Am dat publicităţii situaţii aberante şi de la Vaslui, de la Iaşi ori din alte judeţe ale Moldovei. La Vaslui, de exemplu, Fiscul amendează de câteva ori la rând o societate declarată de Fisc inactivă. Altfel spus Fiscul vasluian amendează un mort şi mai vrea ca mortul să-i plătească!

Nu putem avea pretenţii mai mari în condiţiile în care o fătucă adunată de … prin cele „străinătăţuri” a ajuns la şefia Ministerului de Finanţe. Lăsând gluma la o parte, trebuie constatat că situaţia e gravă. Cum să pui mii de copii să plătească asigurări de sănătate, dacă legea spune foarte clar că aceştia sunt scutiţi? Ca prostia să aibă moţ, că prostul nu e prost destul până nu e şi fudul, copiii trebuie să plătească o sumă de peste zece ori mai mare faţă de alocaţia lunară. Altfel spus copilul încasează câţiva zeci de lei lunar, dar trebuie să plătească la sănătate o contribuţie calculată la salariul minim pe economie! Aberaţiile inventate de Guvernul Ponta cu ai lui miniştri „culeşi” de prin localităţile unde are omu’ domenii întrec imaginaţia. Dar nu numai copiii au căzut pradă jafului pus la cale de Fisc. Sunt cazuri de pensionari cu 300 lei pensie de urmaş sau pe caz de boală care sunt obligaţi să plătească 500 lei asigurarea de sănătate. Suntem oare în Ţara Proştilor? Mergând mai departe trebuie readusă în discuţie practica de pe timpul guvernării Năstase. De atunci s-a inventat planul la amenzi. Acum acea practică s-a dublat. Până şi agenţii de poliţie de pe la ţară umblă prin dughene şi dau amenzi ca să-şi facă planul. Altfel spus în Ţara Proştilor poporul este jefuit sistematic. Dar până când? (C.P.)

Leave a Comment