Google

Tradiţiile strămoşeşti arată frumuseţea Moldovei lui Ştefan cel Mare

Written on:decembrie 19, 2016
Comments
Add One

La Bălţaţi, în judeţul Iaşi, tinerii duc mai departe tradiţiile moştenite din străbuni. Ediţia cu numărul cinci a spectacolului de datini şi obiceiuri a adunat comunitatea ieşeană la Căminul cultural din localitate duminică 18 decembrie. „Mulţumesc tinerilor şi copiilor care pun în valoare datinile moştenite. Ei trebuie să le ducă mai departe”, a spus primarul comunei Bălţaţi, Vasile Aştefanei, în aplauzele comunităţii. Iniţiativa organizării acestui spectacol aparţine Asociaţiei tinerilor din comuna Bălţaţi. Organizaţia este înfiinţată cu mai mulţi ani în urmă la iniţiativa actualului primar după a devenit şef al administraţiei locale. Iată aşadar cum un proiect inedit al ambiţiosului primar de la Bălţaţi reuşeşte să dea roade promovând frumuseţea şi moştenirea tradiţională a întregii zone. Asociaţia tinerilor din comuna Bălţaţi se implică în toate proiectele culturale şi de promovare a fumoasei comunităţi de lângă Iaşi, devenind un nume în zonă.

Manifestarea de la Bălţaţi este un preambul pentru festivalul de datini şi obiceiuri ce se desfăşoară în pragul noului an. De la cei mai mici membri ai comunităţii până la cei mai în vârstă, toţi s-au bucurat de frumuseţea tradiţiilor strămoşeşti moştenite. Pe scena Căminului cultural din localitate au urcat formaţii de copii care au încântat cu inocenţa lor şi cu frumuseţea cântecelor de sărbători interpretate. Părinţi şi bunici s-au bucurat împreună şi au aplaudat prestaţia copiilor pe scenă.

Duminică 18 decembrie a fost o zi deosebită la Bălţaţi pentru întrega comunitate. Tinerii şi copiii comunităţii au readus în atenţie frumuseţea tradiţiilor din zonă şi au arătat că o comunitate se dezvoltă dacă există bună credinţă. Primarul Vasile Aştefanei s-a implicat permanent în orice proiect care să contribuie la dezvoltarea comunităţii şi rezultatele se văd. La Bălţaţi au fost aplicate ami multe proiecte cu fonduri guvernamentale şi europene care au aşezat comunitatea pe cursul dezvoltării.

Leave a Comment