Google

TRĂDARE: Președintele vinde ungurilor Ardealul

Written on:decembrie 8, 2020
Comments
Add One

Maghiarii erau răi până ieri pentru Iohanis și astăzi îi invită la guvernare. Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat recent că președintele Klaus Iohannis trebuie să răspundă, în cazul în care acceptă UDMR la guvernare, de ce a luat aceasă decizie ținând cont că la începutul anului șeful statului acuza UDMR că vrea să ia Ardealul cu ajutorul PSD.

„Eu sunt curios de un lucru. ‘Jó napot kívánok, PSD!’. În 29 aprilie 2020 aveam acea conferință de presă a lui Klaus Iohannis care a făcut furori nu doar în România, ci și în întreaga Europă în care Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) era acuzată atunci că, în cârdășie cu PSD, cumpără Ardealul și noi îl vindem. Ce s-a întâmplat între timp? Cred că președintele Iohannis va trebui să răspundă la acaeste întrebări. Când a mințit? Atunci sau acum când invită UDMR la guvernare?”, a declarat Sorin Grindeanu.

Klaus Iohannis, pe 29 aprilie 2020: „Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD) Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă }inutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeți, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulțumesc!”, a declarat Klaus Iohannis.

Ce face astăzi președintele Iohanis, după ce a fost ejectat de majoritatea românilor care s-au prezentat duminică la vot? Invită UDMR la guvernare chiar dacă toată Europa spune că e normal și legal ca partidul care a câștigat alegerile să formeze guvernul. Când minte Iohanis? Și când doarme.

Leave a Comment