Google

Tot mai multi ilegalisti in trafic

Written on:iunie 21, 2014
Comments
Add One

accident sosea intrare oras si politistÎn cursul zilei de 19.06.2014, mai mulți conducători auto au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind identificați și cercetați penal de către polițiști.

În urma unui apel la numărul de urgență 112, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bârlad s-au deplasat la locul producerii unui accident de circulație, pe strada Cetatea de Pământ, din municipiul Bârlad. La fața locului au identificat victima, o femeie de 56 ani, din comuna Bălășești, județul Galați. Din cercetări a reieșit faptul că aceasta, în timp ce se deplasa pe stradă, a fost acroșată de un autoturism care efectua manevra de mers înapoi, după care a fost proiectată pe carosabil. Conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului fără încuviințarea poliției.

Victima a fost transportată la Spitalul de Urgență Bârlad, unde a fost diagnosticată cu: „fractură apofiză metatarsian 5 stâng”, însă nu a rămas internată.

Polițiștii au efectuat cercetări pentru identificarea conducătorului auto care a fost implicat în accident, iar în cursul zilei de astăzi au reușit acest lucru, stabilind că este vorba despre B. Florin, de 57 ani, din municipiul Galați. Acesta este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie (faptă pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani).

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului pe DN 24A, în afara localității Lunca Veche, au oprit pentru control un tractor, condus de S. Andrei, de 59 ani, din comuna Stănilești. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Huși, unde i s-au relevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări pentru savârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. (faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă).

D. Dănuț, de 46 ani, din satul Tanacu, conducea pe DJ 244K, pe raza localității de domiciliu, un ansamblul format din tractor și remorcă. A fost oprit pentru control de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Vaslui, care au constatat că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar remorca nu este înregistrată. De asemenea, aceștia l-au testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,82 mg/l, alcool pur în aerul expirat, însă D. Dănuț nu a fost de acord cu prelevarea mostrelor biologice.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani); tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate (se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă); refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice, necesare în vederea stabilirii alcoolemiei (faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani).

Leave a Comment