Google

Ţigări şi seminţe destinate comercializării, transportate fără documente justificative, depistate la controlul de frontieră

Written on:martie 31, 2015
Comments
Add One

tigPoliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit într-o autoutilitară aproximativ 30.500 de ţigarete şi 660 pungi seminţe prăjite de floarea soarelui, destinate comercializării, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 13.30, pe timpul efectuării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu au oprit în trafic, pentru control, pe raza oraşului Murgeni, judeţul Vaslui, o autoutilitară marca Dacia, înmatriculată în judeţul Vaslui, condusă de cetăţeanul român Dănuţ L., în vârstă de 28 ani.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport şi a documentelor de însoţire a mărfii, poliţiştii de frontieră au descoperit un număr de 1517 pachete de ţigări, de diferite mărci, cu timbru de acciză România, precum şi 660 pungi seminţe prăjite de floarea soarelui care nu erau trecute în avizul de însoţire a mărfii.

Cu privire la cele constatate, Dănuţ L. a declarat că este angajatul unei societăţi comerciale din Bârlad care are ca obiect de activitate comercializarea de produse alimentare şi nealimentare, atribuţiile sale constând în a distribui produsele pe care le transportă.

Lucrătorii noştri au sancţionat societatea în cauză cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei, iar bunurile în valoare totală de 21.559 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

16.000 ţigarete depistate asupra unui participant la trafic la P.P.F. Galaţi-rutier

Poliţişti de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu lucrători vamali au descoperit, în bordul, plafonul şi portierele unui autoturism, ascunse şi nedeclarate 16.000 de ţigarete, pe care un cetăţean moldovean intenţiona să le introducă ilegal în România.

Pe 31 martie, în jurul orei 05.00 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Opel, Mihail A. cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 29 ani.

Pentru valorificarea unei informaţii, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în bordul, plafonul şi portierele autoturismului, 16.000 de ţigarete marca Plugarul.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 4.800 lei, în vederea confiscării, iar cetăţeanul moldovean a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Depistat la volanul unui ansamblu de vehicule fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au întocmit dosar penal unui cetăţean din R. Moldova, şofer al unui ansamblu de vehicule, care nu deţinea permis de conducere legal.

Pe 31 martie, în jurul orei 01.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul din Republica Moldova, Ghenadie B., în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă.

La controlul de frontieră, la solicitarea lucrătorilor noştri, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, motivând că nu-l are asupra sa.

Având suspiciuni colegii noştri au efectuat verificări specifice în urma cărora au stabilit faptul că cetăţeanul moldovean deţine permis de conducere doar pentru categoria B.

Întrucât masa totală maximă autorizată a ansamblului rutier era de 6.600 kg., conducătorul auto trebuia să deţină un permis de conducere eliberat pentru categoria CE.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărui permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Ţigarete de contrabandă ascunse în locaşuri special amenajate într-un autoturism, descoperite la Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, în colaborare cu lucrători vamali, au descoperit 20.740 ţigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse în mai multe locuri într-un autoturism condus de un cetăţean român.

În data de 30 martie, în jurul orei 19.40, pentru valorificarea unor informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu lucrători vamali au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, pe timpul căreia au efectuat un control amănunţit asupra unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în judeţul Braşov, condus de cetăţeanul român Serghei M., în vârstă de 26 ani.

În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, într-un locaş special amenajat în podeaua modificată, în rezervor, în spoilerul spate, în praguri şi traversele autoturismului, cantitatea totală de 20.740 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 9.138 lei, a autoturismului, în valoare de 8.812 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea bărbatului cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei.

Leave a Comment