Google

Ţigări de contrabandă şi materiale pirotehnice descoperite de poliţiştii de frontieră brăileni

Written on:octombrie 31, 2014
Comments
Add One

tigari contrabandaPoliţiştii de frontieră brăileni au descoperit peste 10.000 de ţigarete de contrabandă şi 1.900 bucati materiale pirotehnice, in locuinţa unui brăilean, care le colectase in vederea obţinerii unui profit prin revanzarea acestora.

In data de 30 octombrie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, impreună cu lucrători din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi ca urmare a continuării cercetărilor intr-un dosar penal au desfăşurat mai multe percheziţii domiciliare in judeţul Brăila.

Astfel, intr-o locatie din comuna Tufeşti, au fost descoperite 10.360 ţigarete de diferite mărci şi 1.907 BUC. materiale pirotehnice (30 bucăţi HANDLESS ROCKETS, 40 bucăţi TRIPLEX BANG, 204 bucăţi CRACKLING COLOR, 250 bucăţi 3-SHOTS K 0203T şi 1.380 bucăţi MATCH CRACKER), pentru care proprietarul locuinţei, cetăţeanul roman S.B., in varsta de 66 ani, nu a putut prezenta documente justificative.

Persoana in cauza a declarat că a colectat ţigaretele de la diferite persoane, iar materialele pirotehnice le-a achiziţionat dintr-un en-gross din Bucureşti cu scopul de a le revinde şi astfel a obţine un profit din acestea.

Ţigările in valoare totală de 4.343 de lei au fost ridicate in vederea confiscării, iar materialele pirotehnice in valoare de 2.468 de lei au fost ridicate in vederea continuării cercetărilor, urmand a fi predate Biroului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Brăila.

Pe numele lui S.B., poliţiştii de frontieră brăileni au intocmit lucrare penală, aceasta fiind cercetat pentru săvarşirea infracţiunilor de contrabandă şi confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, precum şi a artificiilor din categoria „obiecte zburătoare luminoase” şi a pocnitorilor din clasa I, efectuate fără drept.

Leave a Comment