Google

Tigari de contrabanda retinute in urma cooperarii la frontiera de est

Written on:mai 8, 2014
Comments
Add One

tigareteCa urmare a schimbului de informatii dintre politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut si cei din Republica Moldova s-a reusit retinerea a cinci cetateni moldoveni care intentionau sa introduca pe teritoriul Romaniei 8.000 pachete de tigarete cu timbru de acciza R. Moldova. Tigaretele in valoare de 90.000 lei au fost retinute in vederea confiscarii.

In data de 8 mai 2013, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti Prut impreuna cu autoritatile Politiei de Frontiera din Republica Moldova au declansat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tutun.

In cadrul acestei actiuni, in jurul orelor 01.15, lucratorii nostri au observat pe directia localitatii de frontiera Miorcani, cinci persoane care se deplasau de la malul raului Prut catre interior, avand asupra lor cinci colete voluminoase.

Politistii de frontiera romani au somat persoanele, insa acestea au ignorat somatiile legale efectuate, motiv pentru care politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de arma in plan vertical, fara a rezulta victime sau pagube materiale.

Profitand de intuneric si vegetatia densa din zona, cele cinci persoane au fugit pe teritoriul R. Moldova, abandonand cele cinci colete.

Ca urmare a schimbului operativ de informatii intre cele doua state, autoritatile de frontiera ale statului vecin au retinut cele cinci persoane, respectiv cinci cetateni moldoveni.

In urma cercetarilor efectuate in comun de autoritatile de frontiera romane si moldovene, s-a stabilit ca cele cinci persoane au trecut cu ajutorul unei barci pneumatice coletele cu tigari peste raul Prut, cu intentia de a le comercializa pe teritoriul Romaniei.

In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala. Intreaga cantitate de tigari, 8.000 pachete,  in valoare de aproximativ 90.000 lei a fost retinuta in vederea confiscarii.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale.

Leave a Comment