Google

Tigarete de contrabanda trecute cu lanseta peste raul Prut

Written on:octombrie 11, 2015
Comments
Add One

tigari colete prutPolițiștii de frontiera din cadrul Sectorului Poliției de Frontiera Bivolari, in colaborare cu autoritațile de frontiera din R Moldova, au desfașurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigari, in urma careia au identificat trei persoane, cetațeni romani, care transportau, ascunse intr-un atelaj hipo, 32.600 țigarete de contrabanda.

In data de 10 octombrie a.c., in jurul orei 09.40, in cadrul unei acțiuni de colaborare cu autoritațile de frontiera din R. Moldova, pentru valorificarea unor informații, polițiștii de frontiera din cadrul Sectorului Poliției de Frontiera Bivolari, au desfașurat o acțiune specifica pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, pe timpul executarii misiunii, polițiștii de frontiera au observat un atelaj hipo care se indrepta dinspre malul raului Prut catre localitatea de frontiera Trifesti. Lucratorii noștri au monitorizat atelajul, in care se aflau doua persoane și au mai observat in apropiere inca o persoana care se deplasa cu o bicicleta si care nu-și justifica prezența in zona.

Cele trei persoane și atelajul hipo au fost conduse la sediul sectorului, iar in urma verificarilor s-a constatat ca acestea sunt cetațenii romani Georgiana G., Florin S. și Ionut S., ultimii doi fiind frati, cu varste cuprinse intre 20 și 30 ani, domiciliati pe raza judetului Iasi. In atelajul hipo, mascate sub iarba si crengi, au fost descoperite doua colete invelite in folie de culoare neagra lipita cu banda adeziva transparenta, in care erau tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

In urma inventarierii continutului coletelor a rezultat cantitatea de 32.600 tigarete, diferite marci, de provenienta R. Moldova.

Din cercetarile efectuate s-a stabilit faptul ca tigaretele au fost trecute peste raul Prut de catre cei doi frati, cu ajutorul unei lansete, iar tanara a avut misiunea de a supraveghea zona.

In cauza lucratorii noștri au intocmit barbaților lucrare penala sub aspectul savarșirii infracțiunii de contrabanda, iar tinerei sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda. Țigaretele in valoare de aproximativ 14.420  lei au fost ridicate in vederea confiscarii.

Cercetarile continua impreuna cu autoritațile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infracționale și depistarii tuturor persoanelor implicate.

Leave a Comment