Google

Ţigarete ascunse in toba de eşapament, descoperite de poliţiştii de frontieră botoşaneni

Written on:decembrie 14, 2014
Comments
Add One

tigari toba esapamentPoliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au descoperit 31.500 ţigarete de contrabandă, ascunse in diferite locuri (toba de eşapament, plafoniere, roata de rezervă, etc.) intr-un autoturism condus de un cetăţean din R. Moldova.

In data de 12 decembrie a.c., in jurul orei 06.15, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani/ I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale cu produse de tutun, au oprit in trafic, pe raza localităţii de frontieră Brăteni, un autoturism marca Opel Astra, inmatriculat in Republica Moldova, despre care existau informaţii că este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă. Autoturismul era condus de Serghei M, cetăţean din R. Moldova, in varstă de 30 de ani.

Pentru continuarea cercetărilor persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, unde, in urma unui control amănunţit, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse, in plafonieră, bara spate, roata de rezervă, toba de eşapament, haion, torpedou şi in locaşuri special amenajate in interiorul rezervorului autoturismului, cantitatea de 31.500 ţigarete, diferite mărci cu timbru de acciză Republica Moldova.

Ţigările, in valoare de 14.062 lei, şi autoturismul, in valoare de 13.260 lei, au fost ridicate in vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră i-au intocmit persoanei in cauză lucrare penală sub aspectul săvarşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vanzarea bunurilor sau mărfurilor mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvarşirii acesteia.

Leave a Comment