Google

Ţigănie, ţigănie!

Written on:ianuarie 24, 2017
Comments
Add One

20.000 de oameni nu reprezintă nici pe departe România. Preşedintele „pas cu pas”, preşedintele plimbăreţ, preşedintele multe case încalcă legea cu bună ştiinţă dând un semnal negativ boborului minţit cu televizorul. Chiar vreţi ţigănie, mânca-v-ar câinii, ţugulanilor? Asta-i replica de uşa cortului care se potriveşte cel mai bine manifestanţilor. Au fost alegeri. Boborul a votat. Preşedintele „pas cu pas” a pierdut ruşinos pentru că el trăieşte-n realitatea lui. Acum cică vrea să fie jucător copiind pe unu’ care a fost înaintea lui şi n-a făcut mare lucru pentru boborul amărât. S-au găsit două motive cică pentru a ieşi (scoate) vreo 20.000 de oameni în stradă. Cică nişte modificări ale Codului penal ar afecta grav democraţia românească. Mai întâi despre care democraţie vorbim? Unde-i democraţia? S-o vedem şi noi!

Revenim. Au fost alegeri. |ştia au început, pe repede înainte, să aplice măsurile din programul asumat. Ceilalţi competitori electorali nici măcar n-au avut un program de guvernare. Nu-i lăsăm să aplice măsurile pe care şi le-au asumat, dar îi criticăm? Vor să modifice, printre altele şi Codul penal. Să-l modifice. O să vedem ce va fi. Ştiu ce-i scoşi în stradă că sunt aleşi care n-au greşit dar sunt condamnaţi cu suspendare sau chiar cu executare? Ştiu cei scoşi în stradă că legislaţia este extrem de stufoasă şi poate fi interpretată de fiecare judecător după cum îl taie capu’? Ştiu cei scoşi în stradă că instanţele se contrazic între ele? Ştiu cei scoşi în stradă că paguba adusă statului român de şmecheri precum Voiculescu, Patriciu (Dumnezeu să-l ierte!), Niculae, Ghiţă şi mulţi alţii n-a fost recuperată? Ştiu cei scoşi în stradă că un hoţ care a furat de foame e condamnat mai aprig decât unul care a spoliat statul român cu sute de milioane euro? Acestea sunt câteva întrebări la care ar trebui să răspundă preşedintele „pas cu pas” şi cei 20.000 de cetăţeni scoşi în stradă.

Guvernul Grindeanu a adoptat câteva acte normative care au efecte imediat în creşterea veniturilor celor mulţi. Cioloş a dat pe final de mandat nişte bani către comunităţile locale şi la ajutoarele sociale. Cioloş a urmărit să câştige voturi PNL şi cine-o mai fi în dauna PSD. Ce strategie politică a aplicat Cioloş cu ai lui tehnocraţi? M-am opus, cu adevărat, când Ponta a luat de la investiţii publice şi a dat la „social”. Grindeanu însă n-a luat de la investiţii publice. Grindeanu are, spre norocul domniei sale şi al PSD, la dispoziţie fonduri europene pentru investiţii publice de anvergură. Mai mult de atât, Grindeanu a anunţat recent că se va investi masiv în educaţie şi sănătate. Se vor construi spitale (de exemplu: spital regional în Moldova), creşe, grădiniţe, şcoli generale, licee. Proiectul de buget supus dezbaterii publice tocmai asta arată. Dacă ăia, tehnocraţii, ăia ai lui Băsescu şi alţii n-au făcut de ce nu-s lăsaţi ăştia să facă? Continuare în ediţia tipărită a regionalului Informatorul Moldovei din 1 februarie 2017.

Leave a Comment